Најновије

ВУЧИЋ ПОСЛЕ ОБИЛАСКА ПРИНЦИПОВЕ КУЋЕ: Још ће испасти да су Срби били фашисти у Другом светском рату...

На крају ће нас да направе да смо били фашисти у Другом светском рату, да смо били лоша страна у Првом светском рату, иако смо страна победница, страна која је трпела агресију и која је једна од најстрадалнијих земаља и народа, рекао је председник Србије Александар Вучић у Дрвару.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је раније данас посетио, са сином, кућу Гаврила Принципа у селу Обљај, у општини Босанско Грахово, а у изјави се осврнуо на све чешће поруке и покушаје ревизије историје, односно улоге Србије и српског народа у два светска рата, у којима је наша земља и наш народ био на страни слободе, односно победника.

Принцип је, подсетио је, био млад човек који је живот посветио борби за слободу, а да ли је то Србији донело велику срећу или несрећу, каже Вучић - друго је питање.

"Принцип је јунак. Није то радио због материјалне користи или због било чега што би данас некоме могло да буде мотив, већ из чврсте вере у слободну државу", рекао је Вучић после обиласка Принципове куће.

Додао је да је Принцип човек којем је са поносом подигао споменик у Београду, у којем га, подсећа, није било док он није постао премијер.

Србија је, истиче, спремна да уложи додатни новац и у Босанско Грахово, у обнову Принципове куће.

"У причи око промене и ревизије историје... На крају ће нас да направе да смо били фашисти у Другом светском рату, да смо били лоша страна у Првом светском рату, иако смо страна победница, страна која је трпела агресију и која је једна од најстрадалнијих земаља и народа", нагласио је председник Србије.

Вучић је поручио да је наше да радимо свој посао и заједно са Републиком Српском и српским народом у читавој БиХ радимо на очувању националног идентитета, језика и писма.

"И зато сам срећан што сам данас овде", рекао је Вучић и додао да је Србија Дрвару пребацила милион евра - од чега 75.000 директно општини, а 925.000 Влади РС.

Како је прецизирао, средства су тражена и намењена за пројекте изградње водовода, путева, школа, вртића, домова здравља...

Вучић је приметио да се у том крају БиХ од 1945. године, када је победила револуција, гледало да се, ако је могуће, не уложи ништа, односно тамо где су Срби чинили већинско становништво, са обе стране границе између БиХ и Хрватске - није се улагало, те да Тито, ког је народ тог краја спасао, намерно није желео да се тамо улаже.

"Србија није могла, јер није имала новца. Данас има нешто више и помаже. Срећан сам и поносан, јер сам сигуран да се то неће лако поновити у будућности - ја сам председник државе или владе који је макар нешто у свакој општини РС и у све четири српске општине у ФБИХ нешто изградио и урадио", закључио је Вучић.



Прочитајте ОВДЕ шта је откривено у срској тврђави Ново Брдо.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА