Најновије

РАСУЛО У УКРАЈИНСКОЈ АРМИЈИ: После инцидента код тенкиста, диверзанти налетели на мину, погинуо наредник и рањено неколико војника!

Јединице украјинске армије које се налазе у зони додира са милицијом ДНР су наставиле да трпе губитке у живој сили. У претходна 24 часа погинуо је један, а рањена четири украјинска војника. Најгоре су прошли диверзанти из састава 35.самосталне бригаде морнаричке пешадије ВСУ.

Украјинска војска (Фото: Сајт председника Украјине)

Активност украјинских диверзанта је регистрована у зони одговорности 35.самосталне бригаде морнаричке пешадије ВСУ. Наиме, извиђачко-диверзантска група јачине одељења је налетела на постављену мину. Том приликом су настрадала четири украјинска војника. Погинуо је један подофицир, док су од фрагмената експлозије рањена три припадника ове групе. Остали диверзанти су се у нереду вратили на полазне позиције.

Истовремено, дошло је до инцидента у 1.тенковској бригади ВСУ која је дошла на смену 17.тенковске бригаде. Наиме, један њен припадник је нестручно руковао ручном бомбом. Дошло је до њене активације од чијих последица је рањен украјински тенкиста. Ово је резултат реалативно слабе обуке и лоше дисцииплине која је генерална карактеристика украјинске војске.

Према речима информативне службе ДНР у последња 24ч непријатељ је 23 пута прекршио режим прекида ватре. Укупно је испаљено око 140 разлучитих пројектила, највише из минобацача 82/120 мм и аутоматских бацача граната. Повремено је отварана ватра и из 30-милиметарских топова 2А42 који се налазе у наоружању борбених возила пешадије.

На удару су се нашла насељена места Докучаевск, затим насеља око Доњецког аеродрома, Александровка и Страхомихајловка, села Григоровка, Новаја Маревка,Каменка, Џерзинско, Лењинско, Коминтерново и Саханка. У насељеном месту Страхомихајловка погођена је стамбена зграда на којој је нанесена већа материјална штета. Такође, у раним јутарњим часовима непријатељ је испалио 25 минобацачких граната калибра 120мм по селу Лењинско. У овим дејствима осим материјалне штете није било људских губитака.

Прочитајте ОВДЕ  каква је ситуација у Јемену.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА