Najnovije

RASULO U UKRAJINSKOJ ARMIJI: Posle incidenta kod tenkista, diverzanti naleteli na minu, poginuo narednik i ranjeno nekoliko vojnika!

Jedinice ukrajinske armije koje se nalaze u zoni dodira sa milicijom DNR su nastavile da trpe gubitke u živoj sili. U prethodna 24 časa poginuo je jedan, a ranjena četiri ukrajinska vojnika. Najgore su prošli diverzanti iz sastava 35.samostalne brigade mornaričke pešadije VSU.

Ukrajinska vojska (Foto: Sajt predsednika Ukrajine)

Aktivnost ukrajinskih diverzanta je registrovana u zoni odgovornosti 35.samostalne brigade mornaričke pešadije VSU. Naime, izviđačko-diverzantska grupa jačine odeljenja je naletela na postavljenu minu. Tom prilikom su nastradala četiri ukrajinska vojnika. Poginuo je jedan podoficir, dok su od fragmenata eksplozije ranjena tri pripadnika ove grupe. Ostali diverzanti su se u neredu vratili na polazne pozicije.

Istovremeno, došlo je do incidenta u 1.tenkovskoj brigadi VSU koja je došla na smenu 17.tenkovske brigade. Naime, jedan njen pripadnik je nestručno rukovao ručnom bombom. Došlo je do njene aktivacije od čijih posledica je ranjen ukrajinski tenkista. Ovo je rezultat realativno slabe obuke i loše disciipline koja je generalna karakteristika ukrajinske vojske.

Prema rečima informativne službe DNR u poslednja 24č neprijatelj je 23 puta prekršio režim prekida vatre. Ukupno je ispaljeno oko 140 razlučitih projektila, najviše iz minobacača 82/120 mm i automatskih bacača granata. Povremeno je otvarana vatra i iz 30-milimetarskih topova 2A42 koji se nalaze u naoružanju borbenih vozila pešadije.

Na udaru su se našla naseljena mesta Dokučaevsk, zatim naselja oko Donjeckog aerodroma, Aleksandrovka i Strahomihajlovka, sela Grigorovka, Novaja Marevka,Kamenka, DŽerzinsko, Lenjinsko, Kominternovo i Sahanka. U naseljenom mestu Strahomihajlovka pogođena je stambena zgrada na kojoj je nanesena veća materijalna šteta. Takođe, u ranim jutarnjim časovima neprijatelj je ispalio 25 minobacačkih granata kalibra 120mm po selu Lenjinsko. U ovim dejstvima osim materijalne štete nije bilo ljudskih gubitaka.

Pročitajte OVDE  kakva je situacija u Jemenu.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA