Најновије

ШИПТАРИ ДОНЕЛИ СКАНДАЛОЗНУ ОДЛУКУ: Одузели су Србима 4.000 гласова, али оно што им тек спремају је грозно

Пресудно је да Српска листа освоји свих 10 српских мандата у косовској скупштини, рекао је носилац листе Српске листе на изборима на КиМ Игор Симић.

Одузели су Србима 4.000 гласова (Фото: Јутјуб)


Ако "Албанци протуре кукавичје јаје и мандат добије неко од тројанских коња, то би угрозило опстанак српског народа", додао је он за "Политику". Он је упозорио и на одлуку приштинских власти према којој је бирачима дозвољено да гласају само с документима такозваног Косова.

"Противзаконита одлука ЦИК којом ће више од 4.000 Срба остати без права гласа, има за циљ да смањи број српских гласова, тачније оних гласова које ће освојити Српска листа. Тако ће отворити простор да партије које се представљају српским, а којима реално руководи Приштина, освоје неки мандат", каже Симић.

По његовим речима, за разлику од других партија, Српска листа је "једина која нуди конкретан програм а не мржњу".

"Напади који долазе од Слободана Петровића, Раде Трајковић и осталих према Српској листи, представљају наручене, дириговане нападе, не на нас појединачно, већ на све Србе који живе на КиМ, али и институције државе Србије захваљујући којима српски народ опстаје на овим просторима", казао је Симић.

"Најискреније, сви ови приватни Срби под контролом албанских политичких структура, када нападају Српску листу желе да растргну пупчану врпцу којом СЛ везује српски народ на КиМ с нашом државом Србијом", истакао је Симић.

Он истиче и да је од пресудног значаја да се у наредном периоду ојача позиција "нашег преговарачког тима са Александром Вучићем на челу", као и да на изборима који имају "пресудни карактер" СЛ освоји свих десет мандата у косовском парламенту предвиђених за Србе.

Шешељ зна име новог премијера Србије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА