Најновије

ОБРАДОВИЋ: Рушићемо власт на улици, а не на лажним изборима

Опозицији ништа друго не преостаје него да власт руши на улицама, јер ни током протеста, ни на округлим столовима није прихваћен ниједан захтев грађана и опозиције, а пре свега онај о слободним медијима!

Обрадовић (Фото: Јутјуб)

То је у четвртак у Лесковцу изјавио лидер Двери Бошко Обрадовић, који се нада да ће и преостале странке, оснивачи СзС, донети одлуку о бојкоту избора најављених за пролеће. Он очекује да ће се прво омасовити протести у Београду, а потом и по Србији:

- И тај наш бојкот, дубоко сам уверен, води ка великом опозиционом народном окупљању на дан тих лажних избора. Јер, ако власт не жели фер и поштене, нормалне изборе, онда ће имати уличне демонстрације и то је оно што они морају да бирају.

Истовремено, на београдском ФПН у четвртак је одржан четврти округли сто представника власти и опозиције посвећен изборним условима, а тема су поново били медији и финансирање кампање. На састанак нису дошли представници СзС, ни ДСС, а председник Нове странке Зоран Живковић напустио је скуп после пола сата.

Живковић је рекао да нема могућности да се на састанку "произведе нешто добро за грађане", али је најавио да ће се, ако дође до тога да ОЕБС надгледа изборни процес и услове од 10. септембра, потрудити да убеди колеге из опозиције да изађу на изборе.

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић сматра да је одлука о бојкоту катастрофална и на скупу на ФПН се заложио за формирање прелазне владе, јер сматра да нема времена за промену изборног закона.

Председник Александар Вучић изјавио је да разговоре власти и опозиције на ФПН фарсом називају само они који договор не желе:

- Власт учествује у разговорима, а опозиција не жели да изађе на изборе јер знају да би тај мегдан изгубили. Људи у Србији ће наћи довољно оних које ће да бирају.

За 9. септембар планира се следећи округли сто, а тема би требало да буду бирачки спискови.

Брнабићева: Стефановић прави избор

Стефановић је прави човек на правом месту - изјавила је премијерка Ана Брнабић, поводом избора Небојше Стефановића на чело радне групе за сарадњу са ОЕБС око изборног процеса. Она је навела да је Стефановић један од најефикаснијих људи у Влади.

Територија Косова се претвара у бастион тероризма! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА