Најновије

МЕДВЕДЕВ ПОСЛЕ 10 ГОДИНА СТИЖЕ У СРБИЈУ! Руски премијер биће специјални гост Београда! Ево какву помоћ доноси нашој земљи

Руски премијер Дмитриј Медведев могао би да буде гост на обележавању 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, у коме су учествовале и јединице совјетске Црвене армије.

Руски премијер Дмитриј Медведев (Фото: Јутјуб)

Mогућност да Србија ускоро буде домаћин још једном високом руском званичнику најавио је за викенд председник Александар Вучић после разговора с руским амбасадором Александром Боцан-Харченком.

Mеђутим, посета руског званичника још није потврђена, али постоји могућност да долазак Медведева "не буде тачно на Дан ослобођења, већ можда неки дан касније како би се повезала два важна датума - 20. октобар и дан када је Београд ослобођен у Првом светском рату, 1. новембар.

"Долазак Медведева у Србију била би добра прилика да руски премијер и српски државни врх размотре сва питања од интереса за сарадњу две државе, од политичких, привредних до војнотехничких", наводе саговорници.

Медведев је пре 10 година већ био у Србији, тада као председник Русије, када се обележавала 65. годишњица ослобођења Београда.

Прочитајте ОВДЕ како је српска премијерка Ана Брнабић реаговала на ревизионистичку политику Хрватске.

Извор: Вечерње новости/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА