Najnovije

MEDVEDEV POSLE 10 GODINA STIŽE U SRBIJU! Ruski premijer biće specijalni gost Beograda! Evo kakvu pomoć donosi našoj zemlji

Ruski premijer Dmitrij Medvedev mogao bi da bude gost na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u kome su učestvovale i jedinice sovjetske Crvene armije.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev (Foto: Jutjub)

Mogućnost da Srbija uskoro bude domaćin još jednom visokom ruskom zvaničniku najavio je za vikend predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora s ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Međutim, poseta ruskog zvaničnika još nije potvrđena, ali postoji mogućnost da dolazak Medvedeva "ne bude tačno na Dan oslobođenja, već možda neki dan kasnije kako bi se povezala dva važna datuma - 20. oktobar i dan kada je Beograd oslobođen u Prvom svetskom ratu, 1. novembar.

"Dolazak Medvedeva u Srbiju bila bi dobra prilika da ruski premijer i srpski državni vrh razmotre sva pitanja od interesa za saradnju dve države, od političkih, privrednih do vojnotehničkih", navode sagovornici.

Medvedev je pre 10 godina već bio u Srbiji, tada kao predsednik Rusije, kada se obeležavala 65. godišnjica oslobođenja Beograda.

Pročitajte OVDE kako je srpska premijerka Ana Brnabić reagovala na revizionističku politiku Hrvatske.

Izvor: Večernje novosti/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA