Најновије

ВУЧИЋ: Странци нудили паре противницима Српске листе за кандидатуру! Не вршим притисак на Тужилаштво због Јеремића!

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су разни страни представници протеклих дана по различитим кафанама и канцеларијама нудили и давали новац Србима који би требало да се кандидују против Српске листе на Косову и Метохији и поручио да ће такве активности само додатно да уједине Србе.

Вучић и Стефановић (Фото: Јутјуб)

"Само нека наставе да раде против Српске листе, то ће Србе да уједини додатно", рекао је он и додао да су неки од њих и из земаља окружења, које се, иначе, приказују као велики пријатељи Србије.

Он је то рекао на питање новинара о твиту Вука Јеремића поводом тога што ће се партија убијеног Оливера Ивановића наћи на листи кандидата Српске листе.

Вучић је истакао да је за њега вазно да Срби на КиМ буду што више уједињени.

Стога, каже, честита онима који су покушавали да потплате Србе који би се кандидовали против Српске листе, што је, како наводи, делимично и документовано, јер ће то наш народ још више ујединити.

Изразио је уверење да ће Српска листа на изборима на Косову однети победу.

Указао је и да се данас одржавају избори у Медвеђи, те позвао гласаче да изађу на гласачка места.

На додатно питање чије интересе штити Јеремић, Вучић је одговорио да је то јасно из чињенице да неко прима новац од стране амбасаде и не одговори за шта је примио 200.000 евра:

„Да ли вам је икада ико објаснио што је примио те паре директно на рачун“, запитао је.

На коментар да је то посао Тужилаштва, рекао је:

"Пустите то да ли тужиоци раде или не раде. Мислим да не раде, али није моје да вршим притисак. Како страна амбасада пребацује 200.000 евра једном човеку да не одговара интересима те, већ друге земље. Да пребацују новац не ''танте за кукурику'', већ ''танте за танте''. То се ради...", констатовао је он.

Постоји само једна истина, а Хрвати нека негују своју

Наши кадети и питомци и у Матхаузен иду у нашим униформама, и никоме нису сметали, али, сметају у Јасеновцу, рекао је данас председник Александар Вучић поводом коментара из Хрватске после забране уласка делегације Војсне академије и додао да постоји једна, једина истина, а Хрватска нека "негује" своје истине.

Он је потврдио је да је полицијска станица у Новској била много раније обавештена о посети делегације Војске Србије, али је рекао да не жели да детаљније улази у коментаре хрватског врха који су уследили.

"Наши дечаци, питомци и кадети у Маутхаузен иду у нашим униформама, и никоме нису сметали у Маутхаузену. Видим да сметају у Јасеновцу. Али знате та деца су рекла "ми ћемо оставити униформе, ићи ћемо у цивилу сви само да одамо почаст јасеновачким жртвама. Они су рекли "ви данас ''нећете ући". Даље нећу да улазим у то", рекао је Вучић новинарима у Тителу после војне вежбе.

Не види, каже, да је у униформи српског војника било увреде:

"Није то била усташка униформа, која је тамо правила злочине, али, заборавите, нека они раде свој посао и имају своје истине, а ми ћемо да говоримо о једној, јединој истини".

Јучерашњи одговор био је најбољи који је могуће дати, напоменуо је Вучић.

"Не мислим да је далеко дан када ће нам неко говорити - питање је да ли је неко у Јасеновцу уопште страдао", напоменуо је он.

Зато се, каже, са Милорадом Додиком договорио да изграде меморијални центар у Доњој Градини.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је Хелсинки опомена Србији пред црвени картон? Може ли се седети на две столице?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА