Најновије

"Укинуо бих порез само када би дошао Трамп и каже оно што је рекао Буш!": Харадинај хоће да му амерички председник дође на ноге!

Лидер Алијансе за будућност Косова и кандидат за премијера коалиције са Социјалдемократском партијом Рамуш Харадинај одбацио је идеју "о реципроцитету" повезујући захтев за укидање такси са председнииком САД Доналдом Трампом, преноси Koha.net.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Харадинај каже да га идеја о реципроцитету, коју помињу политички опоненти, збуњује и каже:

"Мало је изненађујуће што се тако жури са укидањем пореза. То је као Албанији кад су рекли да склонимо оно што је Енвер урадио. Промените концепт и преузмите одговорност, али немојте упропастити посао који је неко обавио пре вас", рекао је Харадинај.

Према његовим речима, свако ко дође на власт са картом такси може да добије признање Косова од Србије.

"Они журе са порезом и неће им остати ништа у руци када дође до питања признања, они неће имати шта понудити за узврат", рекао је Харадинај.

"Укинуо бих порез само када би дошао председник Трамп и каже оно што је рекао Буш", цитирао је Харадинај ту изјаву да Србија треба да призна Косово у постојећим границама.

Он је додао да је флексибилан став лидера ДПК Кадрија Весљија по питању такси лош.

"Флексибилна позиција ДПК и Кадрија Весељија и брза понуда 120-дневне суспензије довели су ме у лошу позицију", рекао је Харадинај И додао да је став о споразуму са Србијом, са опцијом размене територија или у околностима поделе проблематицан.

"Не мислим да се Весељи лично заложио за такву опцију, али коегзистенција или одговарајући приступ одређеном ставу заиста је постојао, упркос неким документима о томе шта ДПК заступа, јасно је било да се слажу". рекао је.

На питање да ли то значи да се Весељи слаже са ставом председника Косова Хашима Тачија, Харадинај каже да су „ДПК и Весељи показали способност да коегзистирају у одређеним случајевима чак и са ставовима председника Тачија”.

На питања у вези Специјалног суда рекао је да је најмања могућност подизања оптужнице против њега.

"Од свих из ОВК ја сам највише искључен као неко против кога се може подиц́и оптужница", рекао је И ибјаснио да је сав материјал који се разматра већ испитан у претходна два процеса у Хагу.

"Позив у Хаг био је изненађење", рекао је Харадинај.

"Не очекујем подизање оптужнице. Слободан сам да учествујем на изборима", поручио је Харадинај.

На изборима више бирача него становника КиМ! Гласаће и преминули! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА