Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРИЗНАО ПОРАЗ: Претрпели смо неуспех, проћи ће године...

САД су биле светски лидери у области хиперсоничног наоружања, али су њихови пројекти претрпели неуспех, изјавио је заменик председника Здруженог комитета начелника штабова Оружаних снага САД генерал Џон Хајтен.

Генерал Џон Хејтен (Фото: Јутјуб)

„У области хиперсоничног оружја озбиљно се такмичимо са низом конкурената у свету. Били смо на врху пре десет година. Имали смо два програма, два прототипа... Нису се добро показали. Шта смо урадили након што су претрпели неуспех? Почели смо вишегодишње истраживање разлога неуспеха и затим одустали од тих програма“, рекао је Хајтен у Центру за међународна истраживања у Вашингтону.

Он је признао да ће сада, након обуставе рада на пројектима, проћи године до наставка рада у овој области и позвао да се убрза тај процес, што се, по његовим речима, за сада не ради.

Прошле недеље је председник САД Доналд Трамп изјавио да држава поседује „велике и моћне“ ракете и потврдио да раде на изради хиперсоничних ракете.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је на колегијуму Министарства одбране Русије изјавио да је Русија први пут у својој новијој историји развила наоружање које нико други на планети нема.

Снимак сусрета Руса и Американаца у Сирији погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА