Најновије

ПУТИН БЕСАН КАО НИКАД, ОВО СУ ЊЕГОВЕ НАЈТЕЖЕ РЕЧИ: Запушићемо погана уста фалсификаторима историје који…

Председник Русије Владимир Путин обећао је да ће отворити центар за архивска документа о Другом светском рату.

Владимир Путин (Фото: kremlin. ru)

„Затворићемо прљава уста која неки лидери отварају преко брда како би постигли непосредне политичке циљеве. Запушићемо уста истинитим информацијама“, рекао је Путин на састанку са ветеранима и представницима патриотских организација.

Председник је навео пример Израела који ни на секунду не дозвољава да се заборави Холокауст – геноцид над јеврејима. Он је подсетио да ће наредних дана посетити Израел на откривање споменика жртвама блокаде Лењинграда.

„Веома сам захвалан овој иницијативи руководства Израела и свима који су били иницијатор тог догађаја. То је важан догађај. Он подсећа на жртве Другог светског рата и на оне који су дали одлучујући допринос у поразу нациста“, рекао је шеф државе.

„Јеврејске друштвене организације и руководство Израела врло паметно ради, не дајући да свет заборави жртве Холокауста“, нагласио је Путин.

„На жалост, међу жртвама холокауста је значајни број јевреја из Совјетског Савеза, руског народа“, додао је Путин, нагласивши да од је највеће губитке у Другом светском рату, скоро 70 одсто, понела данашња Русија.

У вези с тим, Путин је саопштио да ће Русија формирати центар за архивску документацију.

„Запушићемо погана уста онима који мењају историји, представљају је у лажном светлу и смањују улогу наших отаца и дедова, наших хероја који су погинули, бранећи своју отаџбину и практично цео свет од куге“, изјавио је председник.

Он је нагласио да овај сајт и овај центар „бити отворен и за наше грађане и за цео свет“.

„Ми ћемо онемогућити чак и покушаје да се представи историја у потпуно лошем светлу. Та погана уста ћемо зачепити заувек овим документима“, поновио је руски председник.

Прочитајте ОВДЕ  шта је то признао Пентагон.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА