Најновије

ПРОШИРИО СЕ, СТАЊЕ АЛАРМАНТНО: Коронавирус не коси само у Кини, регисторан и на другом континенту!

Кинески град Вухан у потпуној је блокади после појаве коронвируса, који је до сада укупно однео 26 живота, а више од 800 људи је инфицирано.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Власти су донеле одлуку да у чак десет градова у провинцији Хубеи уведу делимичну блокаду која подразумева обуставу јавног саобраћаја и забрану јавних скупова, како би спречили даље ширење заразе. Болнице у Вухану али и осталим градовима Кине толико су пуне, да су власти наложиле да се у центру епидемије у року од пет дана изгради нова болница.

Оно што брине јесте чињеница да је вирус почео да се шири ван граница Кине и да се сваког дана региструје најмање један новооболели. 

Данас је регистрован један нови случај у САД, по два нова случаја у Хонгконгу и Сингапуру, број оболелих на Тајланду порастао је на 5, а укупан број заражених ван граница на 23.

Како јављају светски медији, до сада је у Сингапуру регистровано троје оболелих, исто толико и у Тајвану, у Хонгконгу, Јапану, Макау, Јужној Кореји и Вијетнаму двоје, док је једна оболела особа регистрована у Сједињеним Америчким Државама двоје.

Један оболели регистрован је у Вашингтону, а други у Чикагу.

Пацијент у Вашингтону налази се у строгој изолацији, а о њему брине робот, а у Чикагу је вирусом заражена старија жена.

Житељи Вухана преплашени

Град Вухан који броји 11 милиона становника, већ други дан је у потпуној блокади. Џиновски град постао је један велики карантин, а реакције грађана су мешовите.

- Имам грозницу и кашљем, бојим се да сам заражен - казао је за АФП забринут грађанин са маском на глави.

Људи падају као муве

Свет су узнемирили и непотврђени снимци, који наводно долазе из Кине, на којима се види како људи падају као покошени насред улице и по болницама док сви око њих беже или их прескачу.

Они који каче забрињавајуће снимке на друштвеним мрежама тврде да Кина покушава да заташка колике су заиста размере епидемије. Уз снимке који приказују и по неколико наводно мртвих људи на улицама и у болницама пишу како је ситуација "много озбиљнија него што званичници тврде", те да људи падају као муве.

Оклопно возило БМП-2 руши све пред собом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА