Најновије

ИСПЛИВАЛИ НОВИ НЕПОЗНАТИ ДЕТАЉИ: Откривено шта су радили Аркану на путу до Ургентног!

Управа београдског хотела "Интерконтинентал" није желела да у јуну 2006. године дозволи другу реконструкцију убиства Жељка Ражнатовића Аркана (48), Миленка Мандића Манде (44) и Драгана Гарића Гаре (47), због чега је судија запретио да ће звати полицију, причају извори блиски суду.

Аркан (Фото: Јутјуб)

Наиме, менаџери хотела су се правдали да наводно имају пуно гостију и да не могу да испразне хол. Судија је онда преузео ствар у своје руке.

- Иако им је из суда унапред писмено најављена реконструкција, судија, тужилац, адвокати и оптужен нису могли да уђу унутра. Особље је судији рекло: "Не можемо то да вам омогућимо“, али им је судија без пардона узвратио: „Добро! Идемо на кафу и враћамо се за 15 минута. Замолите госте да изађу из хотела, или зовем полицију!“. Тек када су видели да се судија не шали и да им оставља рок од 15 минута да сами то ураде, схватили су да је ситуација озбиљна. Када се судија, после 15 минута, вратио, затекао је празан хол! - прича извор, који је присуствовао другој реконструцији Аркановог убиства.

Тада се на месту злочина до детаља анализирала ликвидација како би се расветлио стварни ток догађаја.

- Урадили су све до најситнијих детаља, па и начин испаљивања пројектила у сепареу. Тај део је више пута понављан, на захтев одбране. На крају нико није имао примедбу - каже саговорник листа.

Реконструкцијом је утврђено да је Аркан убијен с леђа, с три метка у главу, а убица је потом са четири хица погодио Мандића. На крају је са три пројектила погодио и Гарића.

Увидом у записник о увиђају утврђено је да је на пулту рецепције, на дан злочина, 15. јануара 2000, нађен сиво-црни капут од вуненог твида са дезеном "рибља кост“, величине XXL, за који је утврђено да припада Гаврићу. У десном џепу капута је нађена тегет капа са розе ознаком, а у левом џепу пар платнених црних рукавица.

Као доказ је узета и црна кожна јакна, преузета из Ургентног центра, којом је Аркану прекривена глава док су га возили у болницу.

- Истражни судија је 15. јануара 2000. дао налог Окружном јавном тужилаштву у Београду да узму отиске покојном Мандићу, као и Аркану и Гарићу, који су тада, у Ургентном центру, још давали знаке живота. Наређено им је такође да се свој тројици скину парафинске рукавице, као и да се узму отисци прстију са стаклених чаша у хотелу. Истог дана, око 20 сати, истражни судија и заменик тужиоца отишли су у Ургентни центар у Београду и обавили разговор са два анестезиолога, који су их известили да је Аркан преминуо у 18.50, а Гарић у 18.55. Гарић је у болницу примљен у 17.40, у тешком стању због великог губитка крви, без пулса и немерљивог крвног притиска. Прегледом је установљено да има две устрелне са улазним ранама у десној слабини и десној бутини - наведено је у извештају лекара Ургентног центра.

Вештак Милан Куњадић је додатним експериментом, 16. августа 2006. у стрелишту "Трофеј", у СЦ "11. април", пробним испаљивањем из пиштоља ЦЗ 99, калибра 99 милиметара, утврдио да чауре избацује удесно, а неке и уназад.

- Од 11 испаљених метака, девет је избачено удесно и лако уназад, тако да су се задржале на столу, у близини стуба после одбијања од њега. Две чауре су испале удесно и уназад, а затечене су на поду поред стола - наведено је у пресуди.

Поновљеном реконструкцијом, анализом комисије вештака, као и на основу доказа, потврђен је закључак да је Добросав Гаврић убица.

- Гаврић је најпре испалио три метка Аркану у главу, један у главу и три у труп Мандића и два у труп Гарића. После тога је прошао поред клавира и кренуо ка излазним вратима, покушавајући да побегне. Док је излазио, испалио је још два пројектила према средишту хола у којем су били гости, док је Арканов телохранитељ Звонко Матеовић одатле покушао да га погоди и спречи његово бекство. Тада је један метак погодио Гаврића док је био у погнутом положају, а други гошћу Љ. А., која је стајала код клавира, наневши јој тешке повреде опасне по живот - наводи се у пресуди Окружног суда у Београду.

Коронавирус стиже сигурно у Србију, на првом удару старији и мушкарци. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА