Најновије

РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ БРУТАЛНО ЛИКВИДИРАНИ: Убијено више од 40 војника! (ФОТО)

На друштвеним мрежама су се појавили непотврђени извештаји да је четворо запослених у Центру специјалних снага ФСБ Русије убијено током минобацачког гранатирања у Сирији.

Руски специјалац (Фото: Риа)

Поруку о томе објавио је телеграмски канал "Канал за посебне намене" (ака Вконтакте група "Специјалне снаге Русије"). Истом пројекту се даје име једног од погинулих - капетана Дмитрија Василијевича Минова. Датум његове смрти је 1. фебруар 2020. године.

Тренутно се не може засигурно потврдити ова информација, међутим, у протеклих неколико месеци било је много извештаја о учешћу бораца Специјалног центра ФСБ Русије и Руске гарде у борбама у Сирији.

Раније је било извештаја о присуству специјалних снага ФСБ у Сирији, а зна се и за раније губитке снага јединица ФСБ у Сирији.  Борбе у округу Захра (град Алеп) завршене су синоћ након најјачег напада под вођством ХЏТ.

Забележен је највећи број погинулих сиријских владиних бораца, чак преко 40 у једном дану од маја 2019. Већина погинулих сиријских бораца припадали су Четвртој дивизији, Републиканској гарди и сиријском Хезболаху. 

Командант руских снага генерал-мајор Јуриј Боренков саопштио је да су терористи беспилотним летелицама напали ваздушну базу Хмејмијм која се налази на западу Сирије.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА