Najnovije

RUSKI SPECIJALCI BRUTALNO LIKVIDIRANI: Ubijeno više od 40 vojnika! (FOTO)

Na društvenim mrežama su se pojavili nepotvrđeni izveštaji da je četvoro zaposlenih u Centru specijalnih snaga FSB Rusije ubijeno tokom minobacačkog granatiranja u Siriji.

Ruski specijalac (Foto: Ria)

Poruku o tome objavio je telegramski kanal "Kanal za posebne namene" (aka Vkontakte grupa "Specijalne snage Rusije"). Istom projektu se daje ime jednog od poginulih - kapetana Dmitrija Vasilijeviča Minova. Datum njegove smrti je 1. februar 2020. godine.

Trenutno se ne može zasigurno potvrditi ova informacija, međutim, u proteklih nekoliko meseci bilo je mnogo izveštaja o učešću boraca Specijalnog centra FSB Rusije i Ruske garde u borbama u Siriji.

Ranije je bilo izveštaja o prisustvu specijalnih snaga FSB u Siriji, a zna se i za ranije gubitke snaga jedinica FSB u Siriji.  Borbe u okrugu Zahra (grad Alep) završene su sinoć nakon najjačeg napada pod vođstvom HDŽT.

Zabeležen je najveći broj poginulih sirijskih vladinih boraca, čak preko 40 u jednom danu od maja 2019. Većina poginulih sirijskih boraca pripadali su Četvrtoj diviziji, Republikanskoj gardi i sirijskom Hezbolahu. 

Komandant ruskih snaga general-major Jurij Borenkov saopštio je da su teroristi bespilotnim letelicama napali vazdušnu bazu Hmejmijm koja se nalazi na zapadu Sirije.  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA