Најновије

Истина о ЕУ која се крије од нас: У Француској милиони гладују, пољопривредници се убијају, полиција пребија демонстанте (ВИДЕО)

Протести тзв. Жутих прслука против власти Емануела Макрона и даље трају широм Француске иако српски медији не извештавају о томе. Репортери канал "Система инфо" урадили су ексклузивну репортажу са једног од протеста у Паризу.

Драган Марковић пред кордоном полиције (Фото: Јутјуб)

Полиција на све начине покушава да блокира демонстранте да крену у шетњу, протести се одвијају уз тензије, повремене инциденте и хапшења. Јаке полицијске снаге су на све стране, а поред редовне полиције ту су и специјалне јединице за разбијање скупова па чак и војска. 

Објашњавајући разлоге за даље протесте, Драган Марковић, некадашњи припадник француске Легије странаца, а сада новинар “Система инфо”, каже да осам милиона француза живи са мање од 500 евра што је, због високих цена у тој земљи, слично као 200 евра у Србији. Он каже да су самоубиства масовна појава међу пољупривредницима, да је пензијски фонд уништен и да су многи Французи очајни.

Како изгледају улице Париза погледајте на снимку:

Врх ДПС и Мило у стању хистерије након недељне литургије, више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА