Најновије

ЛИДЕР ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА ОДГОВОРИО НА НАПАДЕ ДИКТАТОРА МИЛА: Ђукановић рушио сваког српског председника!

Андрију Мандића, лидера Срба у Црној Гори, црногорски председник Мило Ђукановић је у трочасовном гостовању на РТЦГ у уторак увече помињао више пута.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

У наступу, за који многи кажу да је био нервозан и контрадикторан, тврдио је да је Мандићев Демократски фронт присвојио и литије у којима учествује више од 200.000 грађана, као и свештенике, да за циљ имају капитулацију Црне Горе, да би на крају Мандића упоредио са Караџићем, а Вучића са Милошевићем.

- Ово данас се не разликује од почетка деведесетих, када је Радован Караџић запомагао према Слободану Милошевићу да реши питање Срба и да то сада ради Мандић према Александру Вучићу - изјавио је Ђукановић.

- Ђукановић већ дуго прича да је лично угрожавам Црну Гору, као и да је угрожавају Србија и сви они којима је Србија блиска. Тако је направио ту неуспешну паралелу између Милошевићевог и Караџићевог односа и мог и Вучићевог. Наводио је да је Караџић увукао Милошевића у нешто што је била његова касније чак и животна борба и трагедија. Истина је да Ђукановић, који прича да сада неко руши Црну Гору, пуних 30 година врло свесно и озбиљно ради на рушењу сваког председника Србије, а самим тим је увек рушио вољу народа и грађана Србије. Активно је учествовао у рушењу Милошевића, наставио је потом да руши Ђинђића, па Коштуницу, па Тадића... Занимљиво да са друге стране нимало није био активан у Хрватској за све ове године, а ни у Албанији. Његове поруке ме не занимају, ја ћу се увек борити за права Срба у Црној Гори и за најбоље односе Србије и Црне Горе, каже Мандић.

У одбрану светиња, по некој рачуници устао је сваки трећи грађанин Црне Горе, и то не сваки трећи пунолетни, него баш сваки трећи. Како се по вама Ђукановић држи, шта закључујете из његових наступа?

- Нервозан је и веома контрадикторно говори, а све желећи да изнесе неко смислено објашњење ненормалне политике коју води. На пример, причао је да ће они као држава правити православну цркву, па дошао до тог да је ту цркву заправо већ основао Иван Црнојевић и да та она нема никакве везе са СПЦ, него да је била аутокефална. Мираша Дедеића у целој причи не помиње вероватно зато што је Мираш чиновник Агенције за националну безбедност Црне Горе, па је за њега само један од запослених у систему.

- Он је неупућен, човек је атеиста са намером да прави своју православну цркву и огромним градитељским ентузијазмом. Он је рекао и гору ствар од тога, да су мошти Светог Василија Острошког, који је иначе из Херцеговине, власништво искључиво државе Црне Горе. То је огроман скандал и показује да њему заиста ништа није свето, тврди Мандић

Вечерас ће опет бити литије, грађани су претходних дана застрашивани на разне начине, на улицама Подгорице се могла видети колона оклопних возила. Шта очекујете?

- Без обзира на хапшења и застрашивање, биће и вечерас много народа, у то не сумњам. Као и до сада, више ће људи бити на улицама него што ће их остати у кућама. Четвртак и недеља, када се одржавају молебани и литије, постали су народни празници, дани када сви желе да изађу и дају свој допринос великој борби за одбрану наших светиња, које су опстајале вековима, а сада су изложене великој опасности која се зове црногорски режим, каже Мандић.

Истраживање: За спорни закон само 20 одсто грађана

Закон о слободи вероисповести подржава 20 одсто црногорских грађана, док га 62 одсто не подржава, показало је истраживање које је спровела агенција „Инетеллигент цомуницатионс“ на узорку од 1.022 грађана из 11 црногорских градова. Када је реч о верском опредељењу црногорских грађана, 62 одсто се изјашњава да припада Српској православној цркви, док 10,1 одсто поштује црногорску православну цркву.

Ђукановић преко ноћи променио плочу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА