Најновије

ХАОС НА ГРАНИЦИ! 500 МИГРАНАТА ПОКУШАЛО ДА СРУШИ ОГРАДУ И УЂЕ У ГРЧКУ! Сукоби трајали два сата, све стране користиле сузавац!

Сукоби на граници Грчке и Турске избили су касно синоћ након што је око 500 миграната покушало да сруши граничну ограду и уђе у Грчку. Грчка полиција је саопштила да је користила сузавац да би одбила налет миграната јужно од граничног прелаза Кастаниес.  

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Полиција је такође навела да су и турске снаге користиле сузавац на грчкој граници. Сукоби су почели у два сата после поноћи и трајали су два сата. Процењује се да се око 2.000 миграната и даље налази на грчко-турској граници, недељама након што је Турска отворила своје границе ка Европи и охрабрила мигранте да покушају да пређу у Грчку.  

Десетине хиљада људи кренуло је према граници, упркос инсистирању Грчке да се њена источна граница, која је и спољна граница ЕУ, затвори. До покрета избеглица дошло је након вишемесечних претњи турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да ће отворити границе и дозволити милионима избеглица да уђу у Европу ако ЕУ не пружи већу подршку Турској у бризи за избеглице.

ЕУ саопштава да се придржава споразума са Турском из 2016. према којем обезбедјује милијарде евра из својих фондова за бригу о више од 3,5 милиона избеглица из Сирије које су у Турској.

Велика игра коју је Вашингтон започео изазвала је реакцију руске морнарице и авиона дугог домета.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА