Најновије

ПОПИС НЕЋЕ БИТИ ОДРЖАН ОВЕ ГОДИНЕ? Црногорски министар правде дао свој суд

Кад год да се деси попис, за два, три или шест месеци, зар мислите да ни тада неће бити кампање какву гледамо ових дана, упитао је Марко Ковач.

Министар правде Црне Горе у влади у техничком мандату Марко Ковач изјавио је да ће попис становништва вероватно бити одложен на дужи период, а не само на месец дана, како је то најавио мандатар Милојко Спајић.

Ковач је казао како не очекује да попис буде одржан у овој години, а као аргумент тој тврдњи наводи да нова већина говори о изменама закона, што је, каже, показатељ да је планирано одлагање пописа на дужи период.

Сматра да је још увек актуелна влада чији је члан, створила све предуслове да попис буде спроведен, те да нема разлога да се одуговлачи.

"Ово треба да буде статистички показатељ који би морао да буде редован процес. Зашто је неко довео до политизације, друго је питање", казао је Ковач.

Он је рекао да институције сада јесу у в.д. стању, али не доводи се у питање спремност да попис буде спроведен без било каквих проблема. Ковач каже да све што је могло да угрози безбедност пописивача мора да буде детаљно испитано.

"Кад год да се деси попис, за два, три или шест месеци, зар мислите да ни тада неће бити кампање какву гледамо ових дана", казао је Ковач.

Сада се, каже, очекује формирање нове владе која има право да доноси одлуке самостално. Он је навео да се очекује како ће нови председник парламента бити изабран наредне седмице, а онда и нова влада.

На питање зашто актуелна влада не спроводи препоруку из резолуције Европског парламента, о одлагању пописа до окончања политичког застоја, он је рекао да поштује резолуцију али да не мисли да ба све што су препоруке мора да буде прихваћено.

Ковач тврди и да су процесно гледано, све претпоставке испуњене да се попис спроведе како је законом предвиђено.

ШАМАР КИЈЕВУ: Рат на границама Израела открио је узнемирујући проблем за Украјину

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА