Најновије

ПРЕЧИ МУ ПАРАЋИН ОД БЕОГРАДА: Пауновић напустио Демократску странку! Нове поделе у некада владајућој странци!

Председник општине Параћин и досадашњи заменик председника Демократске странке Саша Пауновић саопштио је да је донео одлуку да иступи из чланства и са функција у тој странци, додајући да ће на предстојећим локалним изборима у Параћину наступити на листи коју ће чинити лица која су и до сада учествовала у раду његове локалне коалиције.

Саша Пауновић (Фото: Јутјуб)

Председништво Демократске странке у суботу није дало сагласност Саши Пауновићу, као и члановима ДС из Параћина, за излазак на локалне изборе.

У разумевању са руководством Демократске странке и уз уважавање става чланова странке у Параћину, а после окончања процедуре кроз коју сам покушао да се изборим за другачије, компромисно решење, донео сам одлуку да иступим из чланства Демократске странке и на тај начин одступим и са свих дужности које имам у Демократској странци, навео је Пауновић у саопштењу.

"Уз прихватање аргументације о различитим изборним условима у Параћину у односу на друге општине, која је изнета у унутарстраначкој дискусији, у Председништву ДС је преовладало мишљење да ДС није у могућности да измени ранији став о овој теми. У ситуацији у којој сам морао да бирам између странке којој сам посветио деценије живота и људи за које, са којима и због којих сам годинама обављао дужност председника општине, изабрао сам Параћин. Параћин пре Београда. Пријатеље и комшије у граду у коме сам рођен и одрастао и у коме желим да живим и у годинама које долазе, пре престонице и "политичке каријере у високој политици". Ову одлуку не доносим зато што сам престао да верујем у идеје које заступа Демократска странка, чији сам члан био двадесет и осам година, или због било каквог сукоба унутар ДС, већ управо зато да ДС не би трпела последице мојих одлука у оквиру савеза политичких странака коме припада", навео је Пауновић.

Додао је и да чланови ДС из Параћина који ће поћи његовим путем "склањају се са пута опозиционим политичким организацијама у Србији и престају да буду проблем и тема опозиционе јавности у погледу "чистоће идеје" бојкота".

Пауновић каже да ће на предстојећим локалним изборима наступити на листи коју ће чинити лица која су и до сада учествовала у раду његове локалне коалиције.

"Подршка опозиционих политичких организација, уколико је буде, биће добродошла, крајњи циљ за који се боримо и даље је исти. Уколико изостане, довољно ће бити да са те стране не очекујемо сметњу. Демократској странци желим све најбоље у даљој борби за модернизацију и демократизацију живота у Србији. Можда ћемо се некад у будућности поново срести", закључио је Пауновић.

Прочитајте ОВДЕ шта је властима поручио Бошко Обрадовић.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА