Најновије

ТАДИЋ: Вучић користи ванредно стање за политичке сврхе

Председник Социјалдемократске странке и некадашњи председник Србије Борис Тадић забринут је да мере Владе Србије немају за циљ само заштиту грађана и здравственог система од коронавируса, већ да садашњи председник Александар Вучић жели да увођење ванредног стања искористи у политичке сврхе.

Тадић (Фото: Јутјуб)

„Плашим се да се током ванредног стања, корак по корак, ојачава ауторитарни курс Вучићеве власти“, оценио је Тадић.

Како преноси СДС, он је за немачки лист Тагешпигл указао на могућност да Србија напусти атмосферу оријентације према ЕУ и да се, у овој изолацији, навикне на потпуно нову атмосферу.  Тадић је упозорио да је ова ситуација је прави рај за ауторитарне режиме, јер користе кризу за укидање јавне дебате.

„У Србији је ухапшена новинарка само зато што је извештавала о лошем стању у једној болници у Новом Саду. Намера власти је јасна - ко извештава о проблемима, биће санкционисан“, предочио је председник СДС.

Тадић је подсетио да у Србији данас постоји само неколико независних медија, али ниједан са националном фреквенцијом, али је за такво стање демократије индиректно је оптужио и неке шефове европских држава.

„Многи од њих подржавају Вучића због обећања да ће бити сервилан по питању решавања косовског проблема и јер он по питању Косова чини оно што бивша демократска власт из уверења није желела“, објаснио је Тадић.

„Вучић је истовремено такву позицију искористио за укидање слободе медија и демократских стандарда. Ми данас не живимо у демократији у којој смо живели пре 2012. године“, закључио је Тадић.

Србија се суочава са већом опасношћу од короне, а то је Вучић! Он је главни ширитељ панике и хаоса, без јасне стратегије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА