Најновије

ВЕДРАНА РУДАН ОПЕТ ДИГЛА БАЛКАН НА НОГЕ: "Недељом ће бити отворене продавнице хлеба где ће се носити визир, а шта раде наши пастири?"

Пре неки дан се по ко зна који пут на екранима свих светских телевизија указало забринуто лице економисте из Етиопије, носач лица познат је као шеф Светске здравствене организације.

Ведрана Рудан (Фото: Јутјуб)

Пише: Ведрана Рудан

Поручио нам је да се сви морамо привикнути на „нову нормалност“. Данас нема „аналитичара“, „епидемиолога“ или шефа неке од светских полиција коме фраза „нова нормалност“ није ближа чак и од заповеди:“ОСТАЈТЕ КУЋИ!“

Економиста из Етиопије зна да ће доћи „још гори вирус“. Људе којима „нова нормалност“ неће постати и нормална и норма пождераће још опакија корона. Кад видим је**ног Економисту хватам се за пиштољ иако знам да ни о чему не одлучује. Он је лутак који говори што му газде кажу. Ипак ме узнемирио. Је**те, што је то „нова нормалност“?

Свет јесте једно место, али ја сам у Хрватској. Како ја данас и овде морам бити новонормална? Неке напутке смо већ добили, ми хрватски штакори и штакорице који у својим гајбама чекамо што ће нам ново рећи Штаб. Штаб? Пред две недеље или је то било пре три или четири, нико око мене не зна који је дан ни колико смо затворени, чланове Штаба држала сам екипом која ће нам помоћи да се извучемо из кризе и здрави кренемо у нове победе. За отприлике, можда, месец дана. Ха, ха!

Кад…Од***ите, штакори! Наш Штаб није с нама да би једнога дана, ускоро, отишао. Наш је Штаб с нама да би остао. Никад нећемо оздравити, корона није грип који дође па оде, корона је наша нова нормалност. Уместо „рад ослобађа“ имамо рад од куће ослобађа.

Хрватска службено у нову нормалност креће у понедељак дана 27. априла 2020. године. Оно што је за Америку некад давно био 11. септембар, то ће за нас бити 27. април. Дућани ће бити отворени, али се одећа неће смети пробати. Кафићи ће бити отворени, али ће се кафа смети да се пије по посебном режиму, двоје за столом, маска на лицу, конобар ће на глави носити шлем.

Недељом ће бити све затворено осим продавница хлеба, дућана на пумпама и цркви. Није наглашено, али се подразумева, да продавачице на пумпама неће морати на себи имати скафандере ни визире на лицу. Немају их ни данас, нису их имале ни кад је корона дивљала онако како ће опет дивљати ако не будемо слушали.

Штаб није објаснио престрашеном пуку зашто ће конобари у кафићима морати бити маскирани у борце против короне док ће наше католичке пастире недељом у црквама од короне штитити само широке мантије. Ми који још нисмо заборавили време пре нове нормалности имамо само један одговор. Наши пастири морају бити слободни да би лако могли задигнути мантију и вакцинисати децу против короне вакцином којим се служе већ две хиљаде година.

Да, недељом ће бити отворене и продавнице хлеба. У њих улазимо без маски, продавачице једну маску на лицу држе данима, није газда луд да за кутију од педесет комада искешира 400 куна. Једна маска, један евро. Продавачице имају на рукама рукавице, истом руком узимају нашу лову и хлеб свакидашњи. Зашто ће продаваонице хлеба недељом бити отворене? Суботњи хлеб убија? Или убија крушнобрашни хрватски лоби?

Има ли нелогичности у новој нормалности хрватској? Или ипак у овом лудилу има система? Шта Штаб, глас хрватске политике која је хрватска онолико колико је Хрватска хрватска, поручује? Штаб све ради у име „струке“.

„Струка“ је у овој причи око уласка Хрватске у нову нормалност потпуно јасна. Нормално је оно што ми кажемо да је нормално. Не дружите се, штакори! Блискост убија! Загрљај убија! Зато вам у Баухаусу преко разгласа заповедају: “Држите размак! Не разговарајте! Држите размак! Не разговарајте!“ Молите! Молите! Молите! Штаб је Бог. Бог је Штаб!

Кад је то било кад су људи диљем Европе урлали :“Зиг Хајл!“ Данас људи широм света понављају: „Стај хоум!“

Свако време има свој фашизам. Разлика између корона фашизма и оног старог је драстична. Овај ће трајати вечно. Осим, ако…Читам данас да су у Бечу неки већ прогледали.

Ах, далеко је Беч."

Прочитајте ОВДЕ на шта је упозорила Дарија Кисић Тепавчевић.

Извор: Rudan. info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА