Најновије

Маске

Донијело НКТ ( национално координационо тијело против заразних болести) одлуку да од 4 маја текуће године сви који живимо или преживљавамо у провизоријуму Монтенегро морамо у затвореном носити маске. Чудно да чудније не може бити! У јеку највеће епидемије када је број обољелих растао говорили су да маске нису потребне, у ствари говорили су да су обавезне али би после пет минута промијенили мишљење и рекли да нису обавезне.

Велимир Ераковић (Фото: Јутјуб)

Пише: Велимир Ераковић

Наравно у питању је тајкунска игра. Наиме Црна Гора је добила велики број маски од земаља које су се избориле са короном. Те земље да их сада не набрајам су те маске ДОНИРАЛЕ. Дакле, те земље су те маске послале грађанима Црне Горе да их имају бесплатно. Али не лези враже, наша влада не би била наша влада, када не би дио маски осим монтефарму, подијелила и својим тајкунским љубимцима, прије свега Драгану Бокану и екипи да их продају у ВОЛИЈУ. Тако да већ имамо продају маски по супермаркетима, наравно по скупљој цијени од уобичајене. И што је најгоре, наш народ ће их куповати, не схватајући да на тај начин пуни ионако већ пуне џепове ДПС тајкуна. Жалосно! 

Него, осим ове игре за зараду тајкуна блиских власти, мене занима како ће људи да функционишу са маскама, које су обавезне у затвореном простору. Наиме, фризерски салон је затворени простор. Већ замишљам ситуацију како човјек улази да се обрије у истом и говори " Образа ти само ми мало ово изнад маске среди, не могу се гледати овако". Ништа боље стање неће бити ни у кафићима, јер ако сте унутар кафића и наручите пиво, онда ћете истог остати жељни! Ајде мајчин сине попиј пиво преко маске? Ајде јуначе скини маски ако ти баста, јер је општепознато да је број шпију...овај савјесних грађана у Црној Гори највећи у Европи по глави становника. Дакле наручите пиво, помазите га, њежно га погледајте, пољубитега ( са маском наравно) платите и правац кући. 

Али оно што ће бити заиста фантастично јесте парламент, већ замишљам посланицу Александру Вуковић како носи маску а на глави јој приде шешир у облику маске, ма каква задруга и парови, то се не смије пропустити. 

Ех да не заборавим, за градоначелника Никшића извјесног Веселина Грбовића се шије маска посебно, јер човјек има обим главе као јупитер, па обичне маске немају довољно растегљиву ластику да би могле да се закаче на његове уши. 

Замало да заборавим да вас питам, пошто се ради о маскама, да ли је можда дозвољено ући у банку са фантомком, јер маска је маска! 

На крају све ми се чини да Црна Гора почиње да личи на ону Цецину пјесму звану маскарада у којој иду стихови " и да се голи скинемо остаће нам наше маске". Па да, грађане су огулили до голе коже, а маске су одавно пале, па би требало да ти исти грађани казне на следећим изборима ове који им од живота праве маскараду а све ради личног профита. 

Бог са Вама! 

Да ли је Ђукановић обећао Ватикану православне светиње са Цетиња, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА