Najnovije

Maske

Donijelo NKT ( nacionalno koordinaciono tijelo protiv zaraznih bolesti) odluku da od 4 maja tekuće godine svi koji živimo ili preživljavamo u provizorijumu Montenegro moramo u zatvorenom nositi maske. Čudno da čudnije ne može biti! U jeku najveće epidemije kada je broj oboljelih rastao govorili su da maske nisu potrebne, u stvari govorili su da su obavezne ali bi posle pet minuta promijenili mišljenje i rekli da nisu obavezne.

Velimir Eraković (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

Naravno u pitanju je tajkunska igra. Naime Crna Gora je dobila veliki broj maski od zemalja koje su se izborile sa koronom. Te zemlje da ih sada ne nabrajam su te maske DONIRALE. Dakle, te zemlje su te maske poslale građanima Crne Gore da ih imaju besplatno. Ali ne lezi vraže, naša vlada ne bi bila naša vlada, kada ne bi dio maski osim montefarmu, podijelila i svojim tajkunskim ljubimcima, prije svega Draganu Bokanu i ekipi da ih prodaju u VOLIJU. Tako da već imamo prodaju maski po supermarketima, naravno po skupljoj cijeni od uobičajene. I što je najgore, naš narod će ih kupovati, ne shvatajući da na taj način puni ionako već pune džepove DPS tajkuna. Žalosno! 

Nego, osim ove igre za zaradu tajkuna bliskih vlasti, mene zanima kako će ljudi da funkcionišu sa maskama, koje su obavezne u zatvorenom prostoru. Naime, frizerski salon je zatvoreni prostor. Već zamišljam situaciju kako čovjek ulazi da se obrije u istom i govori " Obraza ti samo mi malo ovo iznad maske sredi, ne mogu se gledati ovako". Ništa bolje stanje neće biti ni u kafićima, jer ako ste unutar kafića i naručite pivo, onda ćete istog ostati željni! Ajde majčin sine popij pivo preko maske? Ajde junače skini maski ako ti basta, jer je opštepoznato da je broj špiju...ovaj savjesnih građana u Crnoj Gori najveći u Evropi po glavi stanovnika. Dakle naručite pivo, pomazite ga, nježno ga pogledajte, poljubitega ( sa maskom naravno) platite i pravac kući. 

Ali ono što će biti zaista fantastično jeste parlament, već zamišljam poslanicu Aleksandru Vuković kako nosi masku a na glavi joj pride šešir u obliku maske, ma kakva zadruga i parovi, to se ne smije propustiti. 

Eh da ne zaboravim, za gradonačelnika Nikšića izvjesnog Veselina Grbovića se šije maska posebno, jer čovjek ima obim glave kao jupiter, pa obične maske nemaju dovoljno rastegljivu lastiku da bi mogle da se zakače na njegove uši. 

Zamalo da zaboravim da vas pitam, pošto se radi o maskama, da li je možda dozvoljeno ući u banku sa fantomkom, jer maska je maska! 

Na kraju sve mi se čini da Crna Gora počinje da liči na onu Cecinu pjesmu zvanu maskarada u kojoj idu stihovi " i da se goli skinemo ostaće nam naše maske". Pa da, građane su ogulili do gole kože, a maske su odavno pale, pa bi trebalo da ti isti građani kazne na sledećim izborima ove koji im od života prave maskaradu a sve radi ličnog profita. 

Bog sa Vama! 

Da li je Đukanović obećao Vatikanu pravoslavne svetinje sa Cetinja, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA