Најновије

СТИГЛА ЖЕСТОКА ПРЕТЊА КИНИ ИЗ АМЕРИКЕ: Откријте да ли је корона процурила из лабораторије или ћете се суочити са великим последицама!

Џејк Саливан, саветник америчког председника Џоа Бајдена за националну безбедност, дао је ултиматум Кини, или да пристане на нову истрагу о пореклу коронавируса или да се суочи с међународном изолацијом.

Ђинпинг (Фото: РИА)

Сједињене Америчке Државе жестоко су запретиле Кини да јој је боље или да што пре пристане на нову истрагу под контролом Светске здравствене организације (СЗО) о пореклу коронавируса, како би се разоткрило да ли је тај опаки микроорганизам потекао из њене лабораторије у Вухану, или да се та најмногољуднија земља света суочи с озбиљним последицама.

Најновије у низу оштре речи на рачун званичног Пекинга упутио је Џејк Саливан, саветник америчког председника Џоа Бајдена за националну безбедност, нагласивши да је сада све на Кини и да она сама може да бира између две опције.

- О овој тематици је било речи на недавном самиту Г7 и председник Бајден је убедио своје саговорнике да на Кину мора да се изврши притисак - истакао је Саливан у интервјуу за америчку ТВ мрежу Фокс њуз.

Како је рекао, Пекингу је дат ултиматум, или да се повинује захтевима и дозволи истраживачима прави рад како би се открило одакле стварно долази КОВИД-19, или да се суочи са изолацијом међународне заједнице.

Пекинг је ту изјаву осудио и окарактерисао као озбиљно кршење основних норми међународних односа, оптужујући Г7 за подстицање раздора у време када су потребни заједнички напори.

Нови захтев да се у Кини поново спроведе истрага о пореклу короне стиже након извештаја америчких медија да су се први случајеви оболелих који су имали симптоме попут оних које имају заражени КОВИДОМ-19 појавили знатно пре избијања пандемије у лабораторији у Вухану.

Међутим, постоје и истраживања спроведена у САД по којима је врло вероватно да је вирус на америчком тлу био присутан такође пре званичног проглашења пандемије.

Тенкови “Бели орао” , ПАСАРСИ и модернизоване “Гвоздике” примећени у Новом Пазару. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА