Најновије

ПРЕОКРЕТ У ПОДГОРИЦИ: Спајић презадовољан - Мандић шеф парламента!?

У Подгорици је вечерас завршен састанак конституената будуће скупштинске већине. Мандатар и лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић казао је да је са потенцијалним учесницима нове парламентарне већине одржан "конструктиван састанак".
Спајић (Фото: Скриншот)

Спајић (Фото: Скриншот)

Он је вечерас у Подгорици разговарао са лидером Албанске алтернативе Ником Ђељошајем, предсједником Демократске Црне Горе Алексом Бечићем и функционерима те партије Борисом Богдановићем и Момом Копривицом, лидери макоалиције За будућност Црне Горе Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем, лидером СНП-а Владимиром Јоковићем и функционер те партије Драганом Вукићем, као и предсједником Савеза грађана ЦИВИС Срђаном Павићевићем...

"Састанак је био конструктиван , одредили смо динамику следећих корака и сада радимо на креирању споразума", рекао је мандатар Милојко Спајић након састанка. "Врата су и даље отворена и веома је битно да уђемо у реформе још јачи", казао је Спајић. Он је истакао да неће говорити о субјектима који ће учествовати у Влади, али да ће имати "већу већину него што је очекивано"

Нову владу мандатара Милојка Спајића требало би да чине Европа сад (ПЕС) уз партије чији су посланици били на њеној изборној листи, Демократска Црна Гора, СНП, Албански форум и Албанска алијанса, а подршку ће дати и савез "За будућност Црне Горе". Све је извјесније да ће један од лидера ЗБЦГ Андрија Мандић бити кандидат за предсједника парламента.

На састанку је требало да буде ријечи о политичком споразуму који ће бити основ за формирање нове, 44. владе.

Функционер Европе сад Борис Пејовић рекао је да ће ПЕС ће бити стуб наредне извршне власти.

"Главни фокус ће бити убрзање европских интеграција, бољи стандрад грађана, динамичан привредни и инфраструктурни развој државе, као и одлучна борба против корупције и криминала. Овај мучан процес преговора, који је био праћен бројним спиновима и пропагандом против ПЕС-а и будућег премијера има добре ствари - помогао је да се улоге многих демистификују. Грађанима, који очекују бољи живот, нека је са срећом 44. Влада на челу са Милојком Спајићем", саопштио је Пејовић.

Рок за састављање 44. владе истиче 8. новембра.

Прочитајте ОВДЕ о тајном плану Израела 

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА