Najnovije

PREOKRET U PODGORICI: Spajić prezadovoljan - Mandić šef parlamenta!?

U Podgorici je večeras završen sastanak konstituenata buduće skupštinske većine. Mandatar i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je da je sa potencijalnim učesnicima nove parlamentarne većine održan "konstruktivan sastanak".
Spajić (Foto: Skrinšot)

Spajić (Foto: Skrinšot)

On je večeras u Podgorici razgovarao sa liderom Albanske alternative Nikom Đeljošajem, predsjednikom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem i funkcionerima te partije Borisom Bogdanovićem i Momom Koprivicom, lideri makoalicije Za budućnost Crne Gore Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem i funkcioner te partije Draganom Vukićem, kao i predsjednikom Saveza građana CIVIS Srđanom Pavićevićem...

"Sastanak je bio konstruktivan , odredili smo dinamiku sledećih koraka i sada radimo na kreiranju sporazuma", rekao je mandatar Milojko Spajić nakon sastanka. "Vrata su i dalje otvorena i veoma je bitno da uđemo u reforme još jači", kazao je Spajić. On je istakao da neće govoriti o subjektima koji će učestvovati u Vladi, ali da će imati "veću većinu nego što je očekivano"

Novu vladu mandatara Milojka Spajića trebalo bi da čine Evropa sad (PES) uz partije čiji su poslanici bili na njenoj izbornoj listi, Demokratska Crna Gora, SNP, Albanski forum i Albanska alijansa, a podršku će dati i savez "Za budućnost Crne Gore". Sve je izvjesnije da će jedan od lidera ZBCG Andrija Mandić biti kandidat za predsjednika parlamenta.

Na sastanku je trebalo da bude riječi o političkom sporazumu koji će biti osnov za formiranje nove, 44. vlade.

Funkcioner Evrope sad Boris Pejović rekao je da će PES će biti stub naredne izvršne vlasti.

"Glavni fokus će biti ubrzanje evropskih integracija, bolji standrad građana, dinamičan privredni i infrastrukturni razvoj države, kao i odlučna borba protiv korupcije i kriminala. Ovaj mučan proces pregovora, koji je bio praćen brojnim spinovima i propagandom protiv PES-a i budućeg premijera ima dobre stvari - pomogao je da se uloge mnogih demistifikuju. Građanima, koji očekuju bolji život, neka je sa srećom 44. Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem", saopštio je Pejović.

Rok za sastavljanje 44. vlade ističe 8. novembra.

Pročitajte OVDE o tajnom planu Izraela 

Izvor: Sputnjik 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA