Најновије

АМЕРИКАНЦИ ЈАЧЕ НЕГО ИКАД ОТВАРАЈУ ДРУГО РАТНО ЖАРИШТЕ - Хоће ли им се коначно обити о главу?

Сједињене Америчке Државе деле циљ Израела који жели да уништи војну инфраструктуру Хамаса у Гази, што је могуће само уз копнену инвазију, међутим утицај Вашингтона већ обликује начин на који ће тај напад бити изведен, пише Блумберг.

Три неименована израелска званичника кажу да су улога и утицај САД у рату против Хамаса дубљи и интензивнији од било којег који је Вашингтон имао у прошлости.

Вашингтон је забринут да би израелска инвазија могла да привуче либански Хезболах који има подршку Ирана, што би могло да отвори други фронт и изазове ширење сукоба који би уништио напоре админстрације Џозефа Бајдена да стабилизује регион склапањем мировних споразума између Израела и кључних арапских земаља.

„Председник Бајден је фокусиран на смањење шансе да се овај рат прошири на други фронт. То је његов главни циљ“, рекао је израелски министар спољних послова Ели Коен.

ПОЛА УКРАЈИНЕ БИЋЕ РЕИНТЕГРИСАНО У РУСКУ ФЕДЕРАЦИЈУ: Из документа...

„Бајден жели да Хамас буде поражен, али он такође жели да задржи стратешке савезе и мировне споразуме између Израела и арапских земаља и да их прошири, како би продубио америчко вођство на Блиском истоку“, рекао је бивши званичник израелског министарства одбране Амос Гилеад.

Бивши израелски амбасадор у Вашингтону Мајк Орен рекао је да Бајден подстиче Израел да буде опрезнији и уколико буде ушао у Газу и кад одговара на нападе Хезболаха из Либана.

Поједини стручњаци сматрају да ће Израел вероватно послати специјализоване снаге, уз подршку редовних трупа и ваздушну подршку, да иду од врата до врата како би елиминисале или заробиле лидере Хамаса.

КАКВО ТО ОРУЖЈЕ КОРИСТЕ УКРАЈИНЦИ НА ФРОНТУ? Очигледно је да користе хлоропикрин, муниција пуњена хемикалијама

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА