Најновије

ГЛОБАЛНИ СУКОБ НА НЕКОЛИКО САТИ: Израел спрема залет, Иран спреман да реагује

Израелска војска, размештена на граници са Појасом Газе, продужава припреме за копнене маневре, саопштио је представник израелске армије.

Изводе се ваздушни удари по Појасу Газе какви нису виђени деценијама, рекао је портпарол израелске војске контраадмирал Данијел Хагари. Он је додао да се „армија припрема за следеће фазе операције“.

Територије уз Појас Газе и даље су затворена војна зона и боравак у њима је опасан по живот, навела је израелска војска.

Агенција Уједињених нација за помоћ палестинским избеглицама (UNRWA) саопштила је данас да је Газа у последњих неколико дана.

ИРАН СПРЕМАН ДА РЕАГУЈЕ

Начелник Генералштаба иранске војске Мохамед Багери рекао је, у телефонском разговору са турским министром одбране Јашаром Гјулером, да је неопходно предузети „озбиљне мере“ за „спречавање злочина израелског режима“ према цивилима у Гази и достављање хуманитарне помоћи.

Багери је додао да „опширна подршка САД, међу којима је и достава оружја и муниције великог калибра, израелском режиму, компликује ситуацију“ и назвао те потезе САД „саучесништвом у злочинима израелског режима“.

Агенција Уједињених нација за помоћ палестинским избеглицама (UNRWA) саопштила је данас да је Газа у последњих неколико дана постала „паклена рупа“, као и да истиче време за цивиле у тој области.
Портпарол UNRWA Џулијет Тума је позвала да се престане са опсадом Газе јер је цивилима хуманитарна помоћ потребна одмах.

„Време истиче. Прошле су скоро две недеље. Две веома дуге недеља UNRWA није била у могућности да унесе помоћ у Газу“, рекла је она.

КРЕЋЕ ПОБУНА И ОВО ЈЕ САМО ПОЧЕТАК! Безмало пола Комитета УН за...

Додала је да сат откуцава и да не зна када ће бити отворен гранични прелаз Рафа преко ког би требало да стигне хуманитарна помоћ из Египта.

На питање шта ће се учинити да хуманитарна помоћ не стигне до Хамаса, Тума је рекла да UNRWA има „строгу контролу и системе праћења“.

„Ми то радимо деценијама“, поручила је портпаролка Агенције Уједињених нација.

СТИЖЕ ВЕЛИКА ПЕТОРКА И ДОНОСИ УЛТИМАТУМ: Извор западних дипломатских кругова открива шта чека Србију данас

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА