Najnovije

GLOBALNI SUKOB NA NEKOLIKO SATI: Izrael sprema zalet, Iran spreman da reaguje

Izraelska vojska, razmeštena na granici sa Pojasom Gaze, produžava pripreme za kopnene manevre, saopštio je predstavnik izraelske armije.

Izvode se vazdušni udari po Pojasu Gaze kakvi nisu viđeni decenijama, rekao je portparol izraelske vojske kontraadmiral Danijel Hagari. On je dodao da se „armija priprema za sledeće faze operacije“.

Teritorije uz Pojas Gaze i dalje su zatvorena vojna zona i boravak u njima je opasan po život, navela je izraelska vojska.

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) saopštila je danas da je Gaza u poslednjih nekoliko dana.

IRAN SPREMAN DA REAGUJE

Načelnik Generalštaba iranske vojske Mohamed Bageri rekao je, u telefonskom razgovoru sa turskim ministrom odbrane Jašarom Gjulerom, da je neophodno preduzeti „ozbiljne mere“ za „sprečavanje zločina izraelskog režima“ prema civilima u Gazi i dostavljanje humanitarne pomoći.

Bageri je dodao da „opširna podrška SAD, među kojima je i dostava oružja i municije velikog kalibra, izraelskom režimu, komplikuje situaciju“ i nazvao te poteze SAD „saučesništvom u zločinima izraelskog režima“.

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) saopštila je danas da je Gaza u poslednjih nekoliko dana postala „paklena rupa“, kao i da ističe vreme za civile u toj oblasti.
Portparol UNRWA DŽulijet Tuma je pozvala da se prestane sa opsadom Gaze jer je civilima humanitarna pomoć potrebna odmah.

„Vreme ističe. Prošle su skoro dve nedelje. Dve veoma duge nedelja UNRWA nije bila u mogućnosti da unese pomoć u Gazu“, rekla je ona.

KREĆE POBUNA I OVO JE SAMO POČETAK! Bezmalo pola Komiteta UN za...

Dodala je da sat otkucava i da ne zna kada će biti otvoren granični prelaz Rafa preko kog bi trebalo da stigne humanitarna pomoć iz Egipta.

Na pitanje šta će se učiniti da humanitarna pomoć ne stigne do Hamasa, Tuma je rekla da UNRWA ima „strogu kontrolu i sisteme praćenja“.

„Mi to radimo decenijama“, poručila je portparolka Agencije Ujedinjenih nacija.

STIŽE VELIKA PETORKA I DONOSI ULTIMATUM: Izvor zapadnih diplomatskih krugova otkriva šta čeka Srbiju danas

Izvor: Sputnik.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA