Најновије

ИЗВЕШТАЈ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА ТАЈНОВИТ: Прете санкцијама, српска фирма шаље оружје Русији?

Сједињене Америчке Државе разматрају информације о активностима српских компанија које, упркос постојећим међународним санкцијама, наводно испоручују Русији производе који могу бити употребљени у војној индустрији. Овај извештај је изашао из америчког Стејт департмента.

У светлу ових навода, Стејт департмент је поново упутио позив Србији да се придружи међународним санкцијама које су уведене против Русије. Овај позив долази у времену када се повећава међународни притисак на земље да се придруже координисаним мерама против Русије.

Поред извештаја западних медија, српске компаније су, упркос санкцијама, успеле да испоруче Русији робу двоструке намене у вредности од приближно 71,1 милион долара. Ова роба укључује различите врсте електронике, које могу наћи употребу у војним апликацијама.

За сада није било извештаја о конкретним мерама које би Сједињене Америчке Државе могле предузети против српских компанија укључених у ове активности. Ситуација је и даље у развоју, а међународна заједница пажљиво прати развој догађаја.

Е САД КРЕЋЕ ХАОС: НАТО разматра пријем Украјине али у новим границама

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА