Najnovije

IZVEŠTAJ STEJT DEPARTMENTA TAJNOVIT: Prete sankcijama, srpska firma šalje oružje Rusiji?

Sjedinjene Američke Države razmatraju informacije o aktivnostima srpskih kompanija koje, uprkos postojećim međunarodnim sankcijama, navodno isporučuju Rusiji proizvode koji mogu biti upotrebljeni u vojnoj industriji. Ovaj izveštaj je izašao iz američkog Stejt departmenta.

U svetlu ovih navoda, Stejt department je ponovo uputio poziv Srbiji da se pridruži međunarodnim sankcijama koje su uvedene protiv Rusije. Ovaj poziv dolazi u vremenu kada se povećava međunarodni pritisak na zemlje da se pridruže koordinisanim merama protiv Rusije.

Pored izveštaja zapadnih medija, srpske kompanije su, uprkos sankcijama, uspele da isporuče Rusiji robu dvostruke namene u vrednosti od približno 71,1 milion dolara. Ova roba uključuje različite vrste elektronike, koje mogu naći upotrebu u vojnim aplikacijama.

Za sada nije bilo izveštaja o konkretnim merama koje bi Sjedinjene Američke Države mogle preduzeti protiv srpskih kompanija uključenih u ove aktivnosti. Situacija je i dalje u razvoju, a međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj događaja.

E SAD KREĆE HAOS: NATO razmatra prijem Ukrajine ali u novim granicama

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA