Најновије

ШАМАР АМЕРИЦИ И ЗАПАДУ: Маск гостује на конференцији у Москви

Илон Маск, познати бизнисмен, иноватор и милијардер, у последње време познат као критичар украјинских власти, путује у Москву крајем овог месеца, пишу светски медији.

Наиме, Маск је недавно имао и телефонски разговор са Владимиром Путином, руским лидером, али често је размењивао ставове и на Твитеру са Дмитријем Медведевом, што му је западна јавност на одређени начин замерила, а посебно је био критикован од стране Кијева и украјинских политичара.

Маск је пре два дана позвао Зеленског да не шаље младе Украјинце у смрт, подвлачећи да историја неће бити благонаклона према Зеленском, те да ће остати упамћено да су млади људи страдали веома често беспотребно и сулудо. Он је о овоме говорио код Џо Рогана на подкасту.

Амерички милијардер ће гостовати на конференцији АИ Џурни (AI Journey) која се одржава крајем месеца у Москви.

Сасвим је извесно да ће бити на удару критичара, јер је ово својеврсно “кршење санкција” које Америка и Запад већ годинама агресивно промовишу и покушавају да спроведу према Русији.

Информацију о гостовању Маска на конференцији у Москви је објавио ЕУ Репортер, наводећи да ће Маск промовисати ново АИ решење “Грок” које треба да буде конкуренција популарној ChatGPT платформи.

Прочитајте ОВДЕ о новом предлогу ЗСО и изјавама портпарола ЕУ о истом

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА