Најновије

АМЕРИКАНЦИ ЈАКО РОВАРЕ: Ко то стиже у Израел кад се ломи ситуација

Новопостављени амбасадор Сједињених Америчких Држава у Израелу Џек Лев отпутоваће данас, с државним секретаром Ентонијем Блинкеном у Израел у тренуцима када ситуација не може бити комплекснија. Лев преузима функцију у Јерусалиму док су у јеку копнене операције Израела, уз све већи број страдалих цивила, што наилази на све већу осуду арапског света, која се делом осликава у јучерашњој одлуци Јордана да опозове свог амбасадора у Израелу, пренео је Си-Ен-Ен.

Блинкенова посета долази у моменту када администрација америчког председника Џозефа Бајдена појачава јавну реторику о потреби да се Израел придржава међународног хуманитарног права, иако није осудила поступке земље у Гази. Очекује се да ће то бити кључни аспект Блинкенових разговора са израелским званичницима, укључујући премијера Бењамина Нетанијахуа, као и потребу да Израел не постане окупациона сила у Гази.

Портпарол Стејт департмента Мет Милер рекао је у среду да Блинкен „жели да добије најновије информације од Израела о њиховим војним циљевима и плановима за њихово постизање”. „Треба да разговарамо о начинима за увећање прилива хуманитарне помћи и успостављање континуитета снабдевања невиних цивила у Гази”, навео је он. Додао је да Блинкен хоће да разговара и о другим аспектима попут „спречавања ширења сукоба и могућности враћања таоца”. Очекује се да ће пораст насиља израелских насељеника против Палестинаца на Западној обали такође бити главна тема разговора, преноси Танјуг.

АМЕРИЧКЕ ЛЕТЕЛИЦЕ ИЗНАД САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ: Потенцијално уништавање ракета примарно

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА