Najnovije

AMERIKANCI JAKO ROVARE: Ko to stiže u Izrael kad se lomi situacija

Novopostavljeni ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Izraelu DŽek Lev otputovaće danas, s državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Izrael u trenucima kada situacija ne može biti kompleksnija. Lev preuzima funkciju u Jerusalimu dok su u jeku kopnene operacije Izraela, uz sve veći broj stradalih civila, što nailazi na sve veću osudu arapskog sveta, koja se delom oslikava u jučerašnjoj odluci Jordana da opozove svog ambasadora u Izraelu, preneo je Si-En-En.

Blinkenova poseta dolazi u momentu kada administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena pojačava javnu retoriku o potrebi da se Izrael pridržava međunarodnog humanitarnog prava, iako nije osudila postupke zemlje u Gazi. Očekuje se da će to biti ključni aspekt Blinkenovih razgovora sa izraelskim zvaničnicima, uključujući premijera Benjamina Netanijahua, kao i potrebu da Izrael ne postane okupaciona sila u Gazi.

Portparol Stejt departmenta Met Miler rekao je u sredu da Blinken „želi da dobije najnovije informacije od Izraela o njihovim vojnim ciljevima i planovima za njihovo postizanje”. „Treba da razgovaramo o načinima za uvećanje priliva humanitarne pomći i uspostavljanje kontinuiteta snabdevanja nevinih civila u Gazi”, naveo je on. Dodao je da Blinken hoće da razgovara i o drugim aspektima poput „sprečavanja širenja sukoba i mogućnosti vraćanja taoca”. Očekuje se da će porast nasilja izraelskih naseljenika protiv Palestinaca na Zapadnoj obali takođe biti glavna tema razgovora, prenosi Tanjug.

AMERIČKE LETELICE IZNAD SAUDIJSKE ARABIJE: Potencijalno uništavanje raketa primarno

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA