Најновије

НОВАК ЈЕДВА ЧЕКА ДА ОБУЧЕ СРПСКИ ДРЕС: Част ми је играти за србију

Пред почетак завршног мастерса у Торину Новак Ђоковић обратио се навијачима, али не поводом тог турнира већ поводом Дејвис купа.

Српски ас још једном је желео да истакне да му је част што ће играти за репрезентацију и подсетио је 2010. годину када је Србија освојила једини трофеј на том такмичењу.

Током већег дела сезоне Новак Ђоковић истицао је да му је Дејвис куп један од примарних циљева. Репрезентација је успела да се палсира у четвртфинале, а мисли спског аса су већ у Малаги.

„Узбуђен сам што ћу бити део националног тима Србије на Ф8 Дејвис купа у Малаги. Такмичиће се осам најбољих тимова на свету за најпрестижнији тимски трофеј у нашем спорту. Радујем се. Увек је велика част и привилегија представљати Србију на сцени, на великој цени у Дејвис купу. Освојили смо једном 2010. и то ми је једно од најдражих и најлепших сећања са тениских терена. Моћи да то поделим са својим пријатељима и колегама у репрезентацији. Заиста се радујем томе. Надам се да ћу бити здрав и моћи да допринесем свакој могућој победи за своју земљу. Позивам све да дођу да нас подрже“, рекао је Ђоковић.

Дејвис куп одржава се од 23. до 26. новембра у Малаги, а противник Србије је Велика Британија. У полуфиналу српски тенисер могу на Италију или Холандију, док су у другом делу костура Канада, Финска, Чешка и Аустралија.

Српски тим осим Новака чине и Ласло Ђере, Миомир Кецмановић, Душан Лајовић и Хамад Међедовић. Херојски су српски тенисер изборили четвртфинале, а колико је Ђоковићу стало до Дејвис купа показује и то да је одмах после освајања УС Опена отишао у Валенсију како би помогао тиму против Шпаније.

Тада је српски тенисер савладао Алехандра Давидовича Фокину и тиме донео бод Србији.

ПИТАЊЕ НАД СВИМ ПИТАЊИМА: Зашто Кијев организује убиства познатих...

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА