Најновије

ИЗНЕНАДИЛИ УКРАЈИНЦЕ: Код Кременаје освојене нове позиције (МАПА/ВИДЕО)

У шумама Серебрјански, као резултат изненадног напада, наше јединице су успеле да заузму непријатељске положаје, саопштила је армија РФ.

У шумском подручју, извиђачка група 67. пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине, која се састоји од 7 милитаната без опреме, извршила је извиђање наших положаја и дошло је до размене ватре. Као резултат пуцњаве, неки од милитаната су убијени, а неки рањени. Преживели су побегли на своје положаје, каже се у саопштењу.

Неколико милитаната из 5. бригаде Националне гарде хтело је да се увуче у упориште да ротира своју јединицу, али су откривени. Њихова возила су погођена артиљеријском ватром и оштећен им је транспорт, тврде у армији РФ.

Углавном, чак и украјински медији већ пишу о тужном стању ствари у 67. механизованој бригади Оружаних снага Украјине, која је већ дуже време стационирана код Кременаје и коју украјинска команда тера у смртоносне ударе.

Тако је официр из ове јединице А. Козинчук рекао да је сада заиста потребан још један талас мобилизације.

„Потреба за свежим снагама на фронту је огромна – већ смо на измаку. У мом одељењу су људи који имају 60 година и иду у пензију. Потребне су нам свеже снаге на фронту. Остали су уморни, исцрпљени и са потресима мозга.“, додао је Козинчук.

Позиционе борбе се воде код места Тор, непријатељ је редовно изложен снажном гранатирању из хаубица и гађан ФПВ дроновима, наводи се у саопштењу армије РФ.

Погледајте материјал који је објавила армија РФ:

Прочитајте ОВДЕ о подршци интелектуалаца Дверима и Заветницима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА