Најновије

ЗА "НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ": Интелектуалци из целе Србије подржали Двери и Заветнике

Двери и Заветници су одржали посебну конференцију за медије на којој су представили интелектуалце који су дали подршку изборној трци "Националног окупљања", односно, платформи коју воде Двери и Заветници у циљу сабирања патриотских, суверенистичких и државотворних снага.
Национално окупљање (Фото: Скриншот)

Национално окупљање (Фото: Скриншот)

На почетку конференције се обратила председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, истичући да су окупљени интелектуалци угледни и препознати у народу као борци за суверенистичку идеју.

“Српска странка Заветници је аутентична државотворна снага. Више од десет година борили смо се за слободну и независну Србију. Били смо организатори бројних различитих скупова на којима смо слали поруку, како домаћој, тако и иностраној јавности, да немамо намеру да одустанемо од наше идеје да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Републике Србије.”, каже председница Заветника.

“На претходним изборима смо самостално ушли у парламент и започели стварање државотворне опозиције као снаге која доноси нешто ново на српској политичкој сцени.”, објашњава Ђурђевић Стаменковски и додаје да “Национално окупљање” има одговорност да спречи даље растакање Србије, како у политичком, тако и у економском смислу.

“Донели смо одлуку да, у сарадњи са Српским покретом Двери, поставимо темеље националног окупљања и радосни смо и веома поносни на то што сваког дана Национално окупљање стиже у сваки град, у сваку варош и у сваку кућу, сваку породицу која препознаје овај одсудни моменат.”, каже председница Заветника и додаје да су “са нама вечерас људи који нису калкулисали, него препознали да је дошао моменат да удружимо наше снаге и да референдумски одбацимо француско-немачки план, али и да одбацимо и све друге подвале.”

“Национално окупљање није пука предизборна коалиција. Ово је формат који надилази удруживање политичких странака. Ово је наш одговор на све ултиматуме који стижу из Брисела. Ово је саборност и сабирање свих националних и државотворних снага које имају намеру да и после 17. децембра наставе борбу за државне и националне интересе и за нашу отаџбину која се данас налази у опасности.”, каже Ђурђевић Стаменковски захваљујући се посебно свима онима који су дали свој потпис и помогли да “Национално окупљање" буде четврта по реду листа која се кандидује на предстојећим изборима.

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, истакао је да је “Национално окупљање” вид надилажења свих страначких, личних и индивидуалних разлика у функцији стварања једне широке платформе државотворне и патриотске снаге Србије која може да донесе преко потребне промене на српској политичкој сцени.

Двери годинама воде борбу за духовни, морални и биолошки опстанак српског народа, истиче лидер Двери и додаје да су као парламентарна странка схватили да само заједничким снагама је могуће створити један патриотски блок који може нешто да промени.

“Уз подршку угледних српских интелектуалаца, великог броја патриотских удружења и појединаца, ми можемо да будемо важан фактор за будућност српске политике, једна осовина националног окупљања без које неће бити могуће формирати власт на било ком нивоу након избора 17. децембра.”, каже Обрадовић.

Након обраћања Обрадовића, реч је добио и Ратко Ристић, кандидат за градоначелника Београда и народног посланика “Националног окупљања”, а затим су и други окупљени интелектуалци послали важне поруке о значају јединства у тешким временима и изазовима у којима се данас налазе Србија и српски народ.

“Национално окупљање” је, од данас и званично, обогаћено подршком следећих: проф. др Ратко Ристић, проф. др Александар Липковски, проф. др Душан Пророковић, проф. др Валентина Арсић Арсенијевић, проф. др Зоран Чворовић, проф. др Љиљана Чолић, др Владимир Димитријевић, др Драган Петровић, пуковник мр Драган Крсмановић, Маринко Вучинић и Игор Ивановић.

Погледајте снимак конференцијe:

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА