Najnovije

ZA "NACIONALNO OKUPLJANJE": Intelektualci iz cele Srbije podržali Dveri i Zavetnike

Dveri i Zavetnici su održali posebnu konferenciju za medije na kojoj su predstavili intelektualce koji su dali podršku izbornoj trci "Nacionalnog okupljanja", odnosno, platformi koju vode Dveri i Zavetnici u cilju sabiranja patriotskih, suverenističkih i državotvornih snaga.
Nacionalno okupljanje (Foto: Skrinšot)

Nacionalno okupljanje (Foto: Skrinšot)

Na početku konferencije se obratila predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, ističući da su okupljeni intelektualci ugledni i prepoznati u narodu kao borci za suverenističku ideju.

“Srpska stranka Zavetnici je autentična državotvorna snaga. Više od deset godina borili smo se za slobodnu i nezavisnu Srbiju. Bili smo organizatori brojnih različitih skupova na kojima smo slali poruku, kako domaćoj, tako i inostranoj javnosti, da nemamo nameru da odustanemo od naše ideje da su Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije.”, kaže predsednica Zavetnika.

“Na prethodnim izborima smo samostalno ušli u parlament i započeli stvaranje državotvorne opozicije kao snage koja donosi nešto novo na srpskoj političkoj sceni.”, objašnjava Đurđević Stamenkovski i dodaje da “Nacionalno okupljanje” ima odgovornost da spreči dalje rastakanje Srbije, kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu.

“Doneli smo odluku da, u saradnji sa Srpskim pokretom Dveri, postavimo temelje nacionalnog okupljanja i radosni smo i veoma ponosni na to što svakog dana Nacionalno okupljanje stiže u svaki grad, u svaku varoš i u svaku kuću, svaku porodicu koja prepoznaje ovaj odsudni momenat.”, kaže predsednica Zavetnika i dodaje da su “sa nama večeras ljudi koji nisu kalkulisali, nego prepoznali da je došao momenat da udružimo naše snage i da referendumski odbacimo francusko-nemački plan, ali i da odbacimo i sve druge podvale.”

“Nacionalno okupljanje nije puka predizborna koalicija. Ovo je format koji nadilazi udruživanje političkih stranaka. Ovo je naš odgovor na sve ultimatume koji stižu iz Brisela. Ovo je sabornost i sabiranje svih nacionalnih i državotvornih snaga koje imaju nameru da i posle 17. decembra nastave borbu za državne i nacionalne interese i za našu otadžbinu koja se danas nalazi u opasnosti.”, kaže Đurđević Stamenkovski zahvaljujući se posebno svima onima koji su dali svoj potpis i pomogli da “Nacionalno okupljanje" bude četvrta po redu lista koja se kandiduje na predstojećim izborima.

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri, istakao je da je “Nacionalno okupljanje” vid nadilaženja svih stranačkih, ličnih i individualnih razlika u funkciji stvaranja jedne široke platforme državotvorne i patriotske snage Srbije koja može da donese preko potrebne promene na srpskoj političkoj sceni.

Dveri godinama vode borbu za duhovni, moralni i biološki opstanak srpskog naroda, ističe lider Dveri i dodaje da su kao parlamentarna stranka shvatili da samo zajedničkim snagama je moguće stvoriti jedan patriotski blok koji može nešto da promeni.

“Uz podršku uglednih srpskih intelektualaca, velikog broja patriotskih udruženja i pojedinaca, mi možemo da budemo važan faktor za budućnost srpske politike, jedna osovina nacionalnog okupljanja bez koje neće biti moguće formirati vlast na bilo kom nivou nakon izbora 17. decembra.”, kaže Obradović.

Nakon obraćanja Obradovića, reč je dobio i Ratko Ristić, kandidat za gradonačelnika Beograda i narodnog poslanika “Nacionalnog okupljanja”, a zatim su i drugi okupljeni intelektualci poslali važne poruke o značaju jedinstva u teškim vremenima i izazovima u kojima se danas nalaze Srbija i srpski narod.

“Nacionalno okupljanje” je, od danas i zvanično, obogaćeno podrškom sledećih: prof. dr Ratko Ristić, prof. dr Aleksandar Lipkovski, prof. dr Dušan Proroković, prof. dr Valentina Arsić Arsenijević, prof. dr Zoran Čvorović, prof. dr LJiljana Čolić, dr Vladimir Dimitrijević, dr Dragan Petrović, pukovnik mr Dragan Krsmanović, Marinko Vučinić i Igor Ivanović.

Pogledajte snimak konferencije:

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA