Најновије

ОПШТА ЕСКАЛАЦИЈА: Скоро 200 мртвих Палестинаца - Израел напао и Дамаск

Израелска војска је током ноћи извела опсежне операције против Хамаса и других наоружаних група у Гази, а тешке борбе воде се у јужном делу палестинске енклаве, јављају медији на хебрејском.

Копнене борбе воде се у области Кан Јунис где се, према обавештајним подацима, налазе чланови из врха Хамаса, јавља Канал 12.

Војни радио извештава да израелске снаге такође делују у граду Газа и Беит Лахији, на северу Газе.

После затишја од неких осам сати, у пограничним заједницама Холит и Суфа на југу Израела огласиле су се сирене за ваздушну опасност, преноси Тајмс оф Израел.

Тренутно нема извештаја о повређенима или штети.

Након једнонедељног примирја, Израел је у суботу извео смртоносна бомбардовања Појаса Газе, преноси  британски Гардијан,

Министарство здравља у Гази, које води Хамас, саопштило да је скоро 200 Палестинаца убијено од прекида привременог примирја између Израела и палестинске групе, преноси агенција Франс прес.

"Гађамо војне циљеве Хамаса широм Појаса Газе", рекао је портпарол Израелских одбрамбених снага Џонатан Конрикус.

Како су непријатељства настављена, Хамасово наоружано крило је добило „наређење да настави борбу“ и да „одбрани појас Газе“, према извору блиском групи.

Напад на Дамаск

Израелски ваздушни напади погодили су током ноћи неколико тачака на периферији Дамаска, јавили су сиријски државни медији, преноси Тајмс оф Израел.

Како наводи државна новинска агенција САНА, позивајући се на неименованог војног званичника, удари су дошли из правца Голанске висоравни, а сиријска противваздушна одбрана оборила је већину пројектила.

Начињена је материјална штета.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да је у нападу погођена област јужног Дамаска, предграђе Сајида Зејнаб, где, како наводе, “постоје војне снаге које раде са либанским Хезболахом“, милитантном групом коју подржава Иран.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић рекао о Лаврову

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА