Najnovije

OPŠTA ESKALACIJA: Skoro 200 mrtvih Palestinaca - Izrael napao i Damask

Izraelska vojska je tokom noći izvela opsežne operacije protiv Hamasa i drugih naoružanih grupa u Gazi, a teške borbe vode se u južnom delu palestinske enklave, javljaju mediji na hebrejskom.

Kopnene borbe vode se u oblasti Kan Junis gde se, prema obaveštajnim podacima, nalaze članovi iz vrha Hamasa, javlja Kanal 12.

Vojni radio izveštava da izraelske snage takođe deluju u gradu Gaza i Beit Lahiji, na severu Gaze.

Posle zatišja od nekih osam sati, u pograničnim zajednicama Holit i Sufa na jugu Izraela oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost, prenosi Tajms of Izrael.

Trenutno nema izveštaja o povređenima ili šteti.

Nakon jednonedeljnog primirja, Izrael je u subotu izveo smrtonosna bombardovanja Pojasa Gaze, prenosi  britanski Gardijan,

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, saopštilo da je skoro 200 Palestinaca ubijeno od prekida privremenog primirja između Izraela i palestinske grupe, prenosi agencija Frans pres.

"Gađamo vojne ciljeve Hamasa širom Pojasa Gaze", rekao je portparol Izraelskih odbrambenih snaga DŽonatan Konrikus.

Kako su neprijateljstva nastavljena, Hamasovo naoružano krilo je dobilo „naređenje da nastavi borbu“ i da „odbrani pojas Gaze“, prema izvoru bliskom grupi.

Napad na Damask

Izraelski vazdušni napadi pogodili su tokom noći nekoliko tačaka na periferiji Damaska, javili su sirijski državni mediji, prenosi Tajms of Izrael.

Kako navodi državna novinska agencija SANA, pozivajući se na neimenovanog vojnog zvaničnika, udari su došli iz pravca Golanske visoravni, a sirijska protivvazdušna odbrana oborila je većinu projektila.

Načinjena je materijalna šteta.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je u napadu pogođena oblast južnog Damaska, predgrađe Sajida Zejnab, gde, kako navode, “postoje vojne snage koje rade sa libanskim Hezbolahom“, militantnom grupom koju podržava Iran.

Pročitajte OVDE šta je Vučić rekao o Lavrovu

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA