Најновије

ВАГНЕРОВ ''МАРШ ПРАВДЕ'' НА МОСКВУ: ''Ахмат'' послат да их растера (МАПА)

Телеграм канал Рибар је објавио информације о стању у Русији до 15 часова по московском времену.

Вагнеровци (Фото: Телеграм)

Колоне ПВК „Вагнер“ прошле су село Јелец у Липецкој области. Подаци о укупном броју возила и људства у колонама варирају - неко говори о 150 комада опреме, неко око 400 јединица у четири одвојене колоне.

Од Јелеца до Москве има 340 километара праволинијски, без узимања у обзир терена и блокада путева. Главни пунктови и положаји органа реда налазе се у близини моста преко Оке на прилазима Москви и на аутопуту М4.

Појединачни званичници или се изјашњавају у медијима о потреби увођења ванредног стања, или сами себе побијају. У изјавама Роскомнадзора нема никакве јасноће: упркос прекидима у раду Телеграма, Роскомнадзор изјављује да нема блокада. Али у исто време дају појашњења да је то могуће у областима противтерористичке операције (која сада укључује Москву).

Одреди Вагнерове групе нису ушли у сам Вороњеж – неки су се кретали заобилазним путем кроз исток региона, а неки обилазним путем. На интернету су се појавили снимци Ка-52 који гађа комплексима Вихр по опреми '’вагнероваца'’, али се не зна тачно када се инцидент догодио.

На улазу у Ростов на Дону виђени су чеченски одреди „Ахмат“, који су послати да растерају побуњенике. Рад штаба Јужног војног округа наставља се уобичајено: одреди Вагнера су блокирали само прилазе њему и захтевали од локалног становништва да се згради не приближава више од 2 километра. За растеравање масе коришћен је пакет експлозива, испаљено је неколико хитаца упозорења у ваздух.

Одреди Вагнера су блокирали улаз у град из Таганрога.

Није било више нових изјава Кремља или Министарства одбране Русије о тренутној ситуацији.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА