Najnovije

VAGNEROV ''MARŠ PRAVDE'' NA MOSKVU: ''Ahmat'' poslat da ih rastera (MAPA)

Telegram kanal Ribar je objavio informacije o stanju u Rusiji do 15 časova po moskovskom vremenu.

Vagnerovci (Foto: Telegram)

Kolone PVK „Vagner“ prošle su selo Jelec u Lipeckoj oblasti. Podaci o ukupnom broju vozila i ljudstva u kolonama variraju - neko govori o 150 komada opreme, neko oko 400 jedinica u četiri odvojene kolone.

Od Jeleca do Moskve ima 340 kilometara pravolinijski, bez uzimanja u obzir terena i blokada puteva. Glavni punktovi i položaji organa reda nalaze se u blizini mosta preko Oke na prilazima Moskvi i na autoputu M4.

Pojedinačni zvaničnici ili se izjašnjavaju u medijima o potrebi uvođenja vanrednog stanja, ili sami sebe pobijaju. U izjavama Roskomnadzora nema nikakve jasnoće: uprkos prekidima u radu Telegrama, Roskomnadzor izjavljuje da nema blokada. Ali u isto vreme daju pojašnjenja da je to moguće u oblastima protivterorističke operacije (koja sada uključuje Moskvu).

Odredi Vagnerove grupe nisu ušli u sam Voronjež – neki su se kretali zaobilaznim putem kroz istok regiona, a neki obilaznim putem. Na internetu su se pojavili snimci Ka-52 koji gađa kompleksima Vihr po opremi '’vagnerovaca'’, ali se ne zna tačno kada se incident dogodio.

Na ulazu u Rostov na Donu viđeni su čečenski odredi „Ahmat“, koji su poslati da rasteraju pobunjenike. Rad štaba Južnog vojnog okruga nastavlja se uobičajeno: odredi Vagnera su blokirali samo prilaze njemu i zahtevali od lokalnog stanovništva da se zgradi ne približava više od 2 kilometra. Za rasteravanje mase korišćen je paket eksploziva, ispaljeno je nekoliko hitaca upozorenja u vazduh.

Odredi Vagnera su blokirali ulaz u grad iz Taganroga.

Nije bilo više novih izjava Kremlja ili Ministarstva odbrane Rusije o trenutnoj situaciji.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA