Најновије

НОВА ТЕХНОЛОГИЈА РУСКЕ ВОЈСКЕ! Систем за откривање и сузбијање мини-дронова

Холдинг "Роселектроника" прави нови комплекс који може да открије и сузбије мини-дронове, изјавио је за Спутњикуи Андреј Комогорцев, генерални директор Рибинске фабрике за израду машина.

„Рад на изради модула за сузбијање започели смо када је био завршен први прототип мобилног радара. Сада је то у завршној фази, а до краја трећег квартала ове године планирамо да представимо јединствен комплекс који може детектовати и сузбијати мине“, рекао је директор компаније.

Према његовим речима, радар комплекса ће моћи да открије најсложеније објекте, попут минијатурних цивилних дронова.

"Једна од најмањих мета које смо открили је дрон 16х20 цм, типа DJI Mini. Станица га гарантовано види и прати на удаљености до 500 метара у покрету и до 250 метара у лебдећем стању, између осталог и у урбаној средини“, рекао је Комогорцев.

Мини-дронови, укључујући цивилне беспилотне летелице прилагођене за војне сврхе, данас представљају озбиљну претњу како на бојном пољу, тако и у смислу њихове потенцијалне употребе у терористичким нападима. Такви дронови могу да носе конвенционалне пешадијске гранате, пројектиле за уништавање оклопних возила, импровизоване експлозивне направе. Поред тога, мини-дронови се користе за извиђање и навођење артиљерије.

Од Путиновог плана за „Вагнеровце“ дрхтаће Запад – Ахилова пета НАТО

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА