Najnovije

NOVA TEHNOLOGIJA RUSKE VOJSKE! Sistem za otkrivanje i suzbijanje mini-dronova

Holding "Roselektronika" pravi novi kompleks koji može da otkrije i suzbije mini-dronove, izjavio je za Sputnjikui Andrej Komogorcev, generalni direktor Ribinske fabrike za izradu mašina.

„Rad na izradi modula za suzbijanje započeli smo kada je bio završen prvi prototip mobilnog radara. Sada je to u završnoj fazi, a do kraja trećeg kvartala ove godine planiramo da predstavimo jedinstven kompleks koji može detektovati i suzbijati mine“, rekao je direktor kompanije.

Prema njegovim rečima, radar kompleksa će moći da otkrije najsloženije objekte, poput minijaturnih civilnih dronova.

"Jedna od najmanjih meta koje smo otkrili je dron 16h20 cm, tipa DJI Mini. Stanica ga garantovano vidi i prati na udaljenosti do 500 metara u pokretu i do 250 metara u lebdećem stanju, između ostalog i u urbanoj sredini“, rekao je Komogorcev.

Mini-dronovi, uključujući civilne bespilotne letelice prilagođene za vojne svrhe, danas predstavljaju ozbiljnu pretnju kako na bojnom polju, tako i u smislu njihove potencijalne upotrebe u terorističkim napadima. Takvi dronovi mogu da nose konvencionalne pešadijske granate, projektile za uništavanje oklopnih vozila, improvizovane eksplozivne naprave. Pored toga, mini-dronovi se koriste za izviđanje i navođenje artiljerije.

Od Putinovog plana za „Vagnerovce“ drhtaće Zapad – Ahilova peta NATO

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA