Најновије

СТРАВИЧНО! Откривено шта Украјина ради са сопственим рањеницима

Украјинска војна команда је од 20. јула интензивирала прикупљање донорског и биометријског материјала од припадника територијалне одбране и полицајаца у Одеској области и у делу Запорошке области који контролише Кијев, рекао је за РИА Новости службеник руских органа безбедности. позивајући се на изворе у украјинским добровољачким формацијама.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

Јуче је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев рекао да Кијев користи своје рањене војнике као биоматеријал, тајно им вади органе за трансплантацију.

„Према информацијама наших извора из добровољачких јединица Оружаних снага Украјине, од 20. јула је у Запорошкој и Одеској области интензивиран рад на прикупљању донорског и биометријског потенцијала међу припадницима територијалне одбране и националне полиције. У складу са одлуком команде, базираће се на националној полицији и грађанима који су припадници локалних органа територијалне одбране“, рекао је извор.

Према изворима, разлог за то је Уредба Владе Украјине број 620 од 19. јуна 2023. године о „Поступку одабира биолошког материјала припадника добровољачких формација територијалних заједница и њихово складиштење“ и закон о Украјина „О државној регистрацији информација о људском геному“.

Како је саговорник агенције рекао, начелници одељења су били дужни да до 25. августа обезбеде интеракцију са медицинским установама које су им додељене. До 19. августа потребно је утврдити укупан број потенцијалних давалаца, спровести истраживање квалитета њихове крви, утврдити могуће количине, а такође прећи на директну набавку.

Тада би, према његовим речима, од људства ових јединица требало да буде узет биолошки материјал, за шта добровољно дају сагласност и сами војници и полицајци.

"Ово се објашњава потребом за идентификацијом у случају смрти. Ако одбију, прети им се отпуштање, што прети да буду мобилисани и послати на фронт", рекао је извор.

Према речима руских безбедносних званичника, планиране активности су највероватније усмерене на поједностављење система трансплантације органа и ткива у случају потребе за њиховом брзом испоруком.

„С обзиром на незаинтересованост руководства Украјине за спасавање живота својих војника и обичних грађана, ова тела могу бити намењена како страним специјалистима укљученим у оружани сукоб у Украјини, тако и за продају Западу. Могуће је и да се појединачни биометријски узорци могу користити за медицинска истраживања у америчким војним биолабораторијама, широко заступљеним у Украјини“, закључио је представник руских безбедносних органа.

Патрушев је, говорећи о подацима о вађењу органа за трансплантацију из припадника Оружаних снага Украјине, подсетио да је прошле године Владимир Зеленски потписао закон који предвиђа трансплантацију људских органа без сагласности.

У априлу 2022. године Патрушев је истакао да је „Запад већ суочен са оживљавањем црног тржишта за куповину људских органа од социјално угрожених сегмената становништва Украјине за тајне операције трансплантације за европске пацијенте“.

О новом нападу на Москву прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА