Najnovije

STRAVIČNO! Otkriveno šta Ukrajina radi sa sopstvenim ranjenicima

Ukrajinska vojna komanda je od 20. jula intenzivirala prikupljanje donorskog i biometrijskog materijala od pripadnika teritorijalne odbrane i policajaca u Odeskoj oblasti i u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Kijev, rekao je za RIA Novosti službenik ruskih organa bezbednosti. pozivajući se na izvore u ukrajinskim dobrovoljačkim formacijama.

Ukrajina (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Juče je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev rekao da Kijev koristi svoje ranjene vojnike kao biomaterijal, tajno im vadi organe za transplantaciju.

„Prema informacijama naših izvora iz dobrovoljačkih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, od 20. jula je u Zaporoškoj i Odeskoj oblasti intenziviran rad na prikupljanju donorskog i biometrijskog potencijala među pripadnicima teritorijalne odbrane i nacionalne policije. U skladu sa odlukom komande, baziraće se na nacionalnoj policiji i građanima koji su pripadnici lokalnih organa teritorijalne odbrane“, rekao je izvor.

Prema izvorima, razlog za to je Uredba Vlade Ukrajine broj 620 od 19. juna 2023. godine o „Postupku odabira biološkog materijala pripadnika dobrovoljačkih formacija teritorijalnih zajednica i njihovo skladištenje“ i zakon o Ukrajina „O državnoj registraciji informacija o ljudskom genomu“.

Kako je sagovornik agencije rekao, načelnici odeljenja su bili dužni da do 25. avgusta obezbede interakciju sa medicinskim ustanovama koje su im dodeljene. Do 19. avgusta potrebno je utvrditi ukupan broj potencijalnih davalaca, sprovesti istraživanje kvaliteta njihove krvi, utvrditi moguće količine, a takođe preći na direktnu nabavku.

Tada bi, prema njegovim rečima, od ljudstva ovih jedinica trebalo da bude uzet biološki materijal, za šta dobrovoljno daju saglasnost i sami vojnici i policajci.

"Ovo se objašnjava potrebom za identifikacijom u slučaju smrti. Ako odbiju, preti im se otpuštanje, što preti da budu mobilisani i poslati na front", rekao je izvor.

Prema rečima ruskih bezbednosnih zvaničnika, planirane aktivnosti su najverovatnije usmerene na pojednostavljenje sistema transplantacije organa i tkiva u slučaju potrebe za njihovom brzom isporukom.

„S obzirom na nezainteresovanost rukovodstva Ukrajine za spasavanje života svojih vojnika i običnih građana, ova tela mogu biti namenjena kako stranim specijalistima uključenim u oružani sukob u Ukrajini, tako i za prodaju Zapadu. Moguće je i da se pojedinačni biometrijski uzorci mogu koristiti za medicinska istraživanja u američkim vojnim biolaboratorijama, široko zastupljenim u Ukrajini“, zaključio je predstavnik ruskih bezbednosnih organa.

Patrušev je, govoreći o podacima o vađenju organa za transplantaciju iz pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, podsetio da je prošle godine Vladimir Zelenski potpisao zakon koji predviđa transplantaciju ljudskih organa bez saglasnosti.

U aprilu 2022. godine Patrušev je istakao da je „Zapad već suočen sa oživljavanjem crnog tržišta za kupovinu ljudskih organa od socijalno ugroženih segmenata stanovništva Ukrajine za tajne operacije transplantacije za evropske pacijente“.

O novom napadu na Moskvu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA