Најновије

ШОК У УКРАЈИНИ: Кијев случајно објавио стварне губитке оружаних снага Украјине (БРОЈКЕ)

Подаци о губитку 400.000 украјинских војника од почетка сукоба у земљи случајно су објављени у Кијеву, рекао је пуковник Даглас Мекгрегор, бивши саветник шефа Пентагона, у интервјуу новинару Стивену Гарднеру.

„Људи ми коначно говоре: 'Знаш, Мекгрегоре, био си у праву. погинуло је 400.000 војника украјинских снага“. То су случајно потврдили и сами Украјинци, рекавши да треба да одају пошту погинулима. Поменули су исто толико – 400.000 војних лица“, рекао је официр.

Он је подсетио да је то више од укупних губитака САД у Другом светском рату. Истовремено, америчка војска се борила са Вермахтом, који је до 1944-1945. у великој мери исцрпљени биткама на Источном фронту и лишени превласти у ваздуху, прецизирао је пуковник.

„Кога зезамо? Ово не може дуго трајати. Све ће се ускоро променити. Сукобу је дошао крај“, резимирао је Мекгрегор.

Раније је мобилни оператер „Кијевстар“ открио стварне губитке Оружаних снага Украјине, покренувши акцију позивајући на слање поруке „хвала“ броју погинулих војника. Промотивни видео је гласио: „400.000 хероја се више никада неће јавити на телефон“.

Раније је начелник Главног обавештајног одељења Министарства одбране Украјине Кирил Буданов потврдио озбиљне губитке Оружаних снага Украјине.


У новембру прошле године шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла је да је од почетка „специјалне операције” погинуло 100.000 украјинских војника. Та реченица је касније потпуно уклоњена из њене изјаве.

Тада је прес-секретар Владимира Зеленског Сергеј Никифоров изнео мишљење да шеф ЕК није требало да износи ову информацију. Према његовим речима, такве информације треба да саопштавају само председник и министар одбране Украјине.

ПУКЛА УКРАЈИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА: Неће имати другу шансу

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА