Најновије

МОСКВА ДИРЕКТНО УДАРА НА АМЕРЕ! Ово је порука од јутрос

Напади САД на Јемен још су један пример извртања резолуција Савета безбедности УН и потпуно непоштовање међународног права, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Ваздушни напади САД на Јемен још су један пример тога како Англосаксонци изврћу резолуције СБ УН и потпуно занемарују међународно право ради ескалације ситуације у региону због остваривања својих деструктивних циљева“, написала је Захарова на Телеграму.

Америчка војска и њени савезници извели су ударе на више од 60 циљева на 16 локација које користе Хути у Јемену. Ово је први удар на Хуте од како је та група почела да испаљује беспилотне летелице и ракете на теретне бродове у Црвеном мору. Хути поручују да ће САД и Велика Британија платити високу цену "за очигледну агресију".

Међу гађаним циљевима су команда и контролни центри, складишта муниције, лансерски системи, производни погони и противваздушни радарски системи, наведено је у саопштењу америчког ваздухопловства. У ударима је коришћено више од 100 прецизно навођених пројектила. Русија је данас затражила хитну седницу Савета безбедности.

За председника Србије америчко наоружавање лажне државе Косово је замајац још јачег ”пријатељства” са САД

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА