Најновије

УЖИВО Јемен у пламену након напада САД и Велике Британије; Хути обећали: Платићете високу цену

Америчко ваздухопловство потврдило је да су америчка војска и њени савезници извели ударе на више од 60 циљева на 16 локација, а председник САД Џозеф Бајден рекао је да су удари директан одговор на нападе Хута на међународне трговачке бродове у Црвеном мору

Сједињене Америчке Државе и Велика Британија су, уз подршку савезника, у четвртак увече извеле ударе на циљеве повезане са Хутима у Јемену, потврдили су званичници.

За председника Србије америчко наоружавање лажне државе Косово је замајац још јачег ”пријатељства” са САД

Удари су изведени из авиона, бродова и подморница, а за циљ су, како наводе западни савезници, имали војне капацитете Хута. За нападе су коришћене ракете типа "томахавк" лансиране са бродова и из борбених авиона, а циљеви су били логистичке центри Хута, системи ПВО и складишта оружја, преноси Ројтерс.

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да су САД и Велика Британија, уз подршку Аустралије, Бахреина, Канаде и Холандије, извеле нападе на локације у Јемену које користе јеменски побуњеници Хути, саопштила је Бела кућа.

Бајден је рекао да су удари директан одговор на нападе Хута на међународне трговачке бродове у Црвеном мору. Хути су у нападима први пут у историји користили противбродске балистичке пројектиле, навео је Бајден.

Он је истакао да су напади Хута угрозили америчко особље, поморце, цивиле, партнере САД, као и међународну трговину и слободну пловидбу и додао да неће оклевати да предузима даље мере за заштиту људи и слободне комерцијалне пловидбе.

КРАЈ! ГОТОВО! Бела кућа саопштила најгору могућу вест за Кијев, а добру за Москву

Ово су први такви удари на положаје Хута од када је ова група почела да напада међународне бродове који плове у Црвеном мору, наводи Ројтерс.

Америчко ваздухопловство потврдило је да су америчка војска и њени савезници извели ударе на више од 60 циљева на 16 локација, а међу гађаним циљевима су команда и контролни центри, складишта муниције, лансерски системи, производни погони и противваздушни радарски системи, наведено је у саопштењу америчког ваздухопловства.

У ударима је коришћено више од 100 прецизно навођених пројектила.

Званичник Хута Хусеин Ал Изи поручио је да ће САД и Велика Британија "платити високу цену" након што су те две земље извеле нападе на положаје те побуњеничке групе у Јемену.

МОСКВА ДИРЕКТНО УДАРА НА АМЕРЕ! Ово је порука од јутрос

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА